Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > E dovedit, barbatii sunt speriati de femeile destepte

E dovedit, barbatii sunt speriati de femeile destepte

Da! Este dovedit printr-o serie de teste si analize. NU! Acestea nu sunt realizate de ciudatii cercetatori britanici ci de oameni seriosi care au facut analize serioase pe un grup mare de oameni. Concluzia este clara: barbatii sunt speriati de femeile destepte. Se poate spune ca sunt de-a dreptul terifiati!

Stiinta a confirmat ceea ce femeile stiau de mult. Barbatii cred ca femeile destepte sunt infricosatoare. Mai mult decat atat. Atunci cand o femeie face ceva mai bun, mai mult, mai special si mai bine decat un barbat, sentimentele masculine ale acestuia scad. Scad dramatic.

Un studiu recent realizat de Lora E. Park, Ariana F. Young si Paul W. Eastwick de la o universitate de psihologie din Statele Unite ale Americii  a constatat ca femeie inteligenta produce sentimente de inferioritate unui barbat. In cadrul studiului 86 la suta dintre barbati au spus ca nu se simt bine in prezenta unor femei inteligente.

In prima versiune a studiului, 105 participanți barbati au citit un scenariu ipotetic despre o femeie care a facut anumite sarcini mai bine decat barbatii, apoi acestia au fost rugati sa evalueze daca ar fi interesati de o aventura romantica cu respectiva femeie. In al doilea test cercetatorii au avut 151 de studenti de sex masculin care au fost rugati sa analizeze un test de inteligenta cu un rezultat foarte bun. Apoi barbatii din grup au fost intrebati daca sunt interesati sa o cunoasca pe femeia al carui test de inteligenta l-au analizat. Toti barbatii din respectivul grup dadusera acelasi test de inteligenta si rezultatele lor erau, toate, mai mici decat cel al femeii.

Ambele grupuri au perceput femeile in cauza ca fiind mai inteligente decat ei. Nici unul nu a vrut sa cunoasca femeile respective.

Un alt test a adus fata in fata un grup de femei si un grup de barbati. Toti au dat un test de inteligenta. S-au format perechi si fiecare din participanti a trebuit sa citeasca rezultatul testului de inteligenta. Toti barbatii care au avut alaturi femei cu rezultate mai bune decat ei au simtit nevoia sa sta la o distanta mai mare de acestea. Ulterior barbatii au fost intrebati care sunt femeile cele mai atragatoare din grup. Niciodata pe primele locuri nu au fost femeile care au avut rezultate mai bune decat ei la testele de inteligenta.

Rezultatele au fost rezumate astfel: barbatii sunt atrasi de femei cu un coeficient de inteligenta mai mic decat al lor si considera neatragatoare femeile care dovedesc ca sunt mai inteligente decat ei. Toti barbatii au ales femei care aveau un coeficient de inteligenta mai mic decat al lor. In cazul barbatilor care au format un cuplu cu o femeie mai inteligenta decat ei, acestia au batut clar in retragere in momentul in care un arbitru le-a aratat rezultatele testelor de inteligenta.

Reactiile au fost identice pe toate cele trei grupe de studiu, indiferent de varsta barbatilor si indiferent de varsta femeilor.

Citeste si: TEST: Cine este șeful în cuplul vostru?

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns