Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Fericirea depinde de tine

Fericirea depinde de tine

O stare de spirit pe care ne-o dorim cu toții, fericirea nu ține de nimeni mai mult decât de noi înșine. Și e în fiecare clipă mai aproape decât credem!

Să te plângi de dimineața până seara că viața e nedreaptă nu-ți aduce niciun serviciu. Poate că iarba din curtea vecinei e mai verde sau bărbatul ei mai romantic, poate că prietena ta își permite excursii la care tu doar visezi, iar colega de serviciu câștigă de două ori mai mult fără să muncească dublu, dar așa-i în viață, întotdeauna vor fi alții cu mai mult noroc, dragoste, bani, sănătate sau toate la un loc. Dacă vrei să fii fericită, secretul este să gândești pozitiv, să apreciezi ce ai și să nu te complaci în situații sau relații care-ți aduc mai multe lacrimi decât bucurii.

Caută motive să zâmbești

Toți avem motive de mulțumire, fie ele cât de mici. Oamenii care-ți sunt dragi, acoperișul de deasupra capului, faptul că ai deschis ochii în dimineața asta, că poți vedea apusul soarelui sau să mănânci desertul preferat… De ele trebuie să te agăți atunci când simți că nu poți merge mai departe. Așa cum cineva mereu cu capsa pusă îi îndepărtează pe toți prin atitudine, o persoană veselă și zâmbitoare atrage energii similare. Fă un efort și, în loc să te plângi pentru ce îți merge prost, mulțumește pentru toate lucrurile frumoase. Descrețește-ți fruntea, râzi în fiecare zi și împarte în jurul tău voie bună! Vei aduce fericirea mai aproape de tine.

Fă ce-ți place Și fă-o des!

Ai o singură viață și dreptul s-o trăiești  așa cum îți dorești. Încearcă lucruri noi, găsește-ți timp să te plimbi, să alergi, să asculți muzică, să te bucuri de râsul unui copil sau de o carte bună. Gândește-te mai puțin la ce cred ceilalți și mai mult la ce simți tu. Luptă pentru fericirea ta! Dacă asta înseamnă să te desprinzi dintr-o relație toxică, să te muți de acasă, să schimbi serviciul, fă-o.  Sigur, e bine să iei în calcul riscurile și să nu te arunci cu capul înainte până nu-ți faci un plan, dar nu lăsa nici gura lumii, nici teama să te descurajeze.

Secretele femeilor fericite

Andrea Filip, maestru theta-healing şi terapeut spiritual, ne dezvăluie câteva din secretele femeilor care știu să facă din fiecare zi una împlinită: „Femeile fericite au înţeles că ele sunt singurele responsabile de ceea ce simt. Au încetat să proiecteze în exterior sursa binelui lor şi îşi gestionează viaţa după propriile standarde şi valori. În momentul în care o femeie are curajul să îşi declare visurile şi să le urmeze, cu integritate și recunoștință, lucrurile sunt aliniate în direcţia unei vieţi împlinite.“ Fericirea este în noi, trebuie numai să-i dăm voie să se manifeste. „Fericirea este starea noastră naturală atunci când nu permitem gândurilor şi emoţiilor negative să o tulbure. Putem să învăţăm să ne controlăm mintea, iar acest lucru ne va păstra în armonie interioară. Fericirea, pacea şi liniştea sufletească sunt esenţa ființelor umane, pe principiul originii divine a sufletului. În schimb, nefericirea este determinată de identificarea cu egoul, cu poveştile, proiecţiile şi ataşamentele acestuia.“

Pas cu pas

De multe ori, pentru fiecare dintre noi fericirea are un nume. Poate că este o persoană, un loc de muncă, un obiectiv de un fel sau altul pe care vrei să-l atingi. Cum treci de la stadiul de dorinţă la cel de realizare atunci când îți dorești un lucru și vrei cu tot dinadinsul să-ți vezi visul împlinit? Specialistul nostru, Andrea Filip, ne explică etapele:

1. Vizualizare. Orice apare în manifestare a fost odată o idee în mintea şi inima cuiva. Vizualizarea ne ajută să ne clarificăm dorinţele şi ne oferă un imbold energetic suplimentar pentru a trece la acţiune.

2. Acţiune. Succesul vine atunci când facem paşi în direcţia visurilor noastre. E important să facem ce avem de făcut într-o stare de spirit bună, pentru că orice creăm poartă amprenta energetică a felului în care a fost realizat;

3. Asociere. Colaborarea cu persoane care ne împărtăşesc valorile face parcursul mai uşor şi vesel.

4. Detaşare de obiective şi focus pe prezenţă. E util să împărţim obiectivele în acţiuni clare cu potenţial măsurabil, dar rezultatele finale depind întotdeauna de mulţi factori impredictibili. De aceea, este benefic să păstrăm o urmă de modestie în minte și să ştim că în univers se vor împlini doar lucrurile care sunt în voia divină şi nu doar a voinţei umane…

Theta-healing – mai aproape de fericire

Cum putem depăși depresia, anxietatea, stresul, emoţiile negative care ne împiedică să fim fericiți? Ne pot ajuta consilierea psihologică, hipnoza, orele de yoga și o mulțime de alte tehnici. Una dintre ele poartă numele de theta-healing, o terapie alternativă dezvoltată de un medic naturopat ce a învins cancerul cu ajutorul ei. Folosită în prezent ca metodă complementară de tratament în diverse afecțiuni, theta-healing (vindecare cu ajutorul undelor theta) îmbină cunoștințe de  biologie, fizică și tehnici psihologice actuale, dar și spirituale străvechi pentru a te ajuta să te eliberezi de sentimentele negative acumulate de-a lungul existenței, sentimente care nu doar că nu ne dau voie să fim fericiți, dar ne pot îmbolnăvi. Depășind blocajele de la acest nivel cu ajutorul meditației în stare theta, ți-e mult mai ușor să duci o viață fericită și împlinită. „Theta-healing este o tehnică pe care o folosesc eficient de patru ani pentru a lucra cu mintea subconştientă. Ea permite oricui să fie în controlul gândurilor şi emoţiilor proprii. Prin ea se pot elimina tipare mentale şi obişnuite sabotoare, traume şi resentimente. Ajută la «vindecarea» minţii, corpului, emoţiilor şi sufletului, având la bază abilitatea naturală a corpului de a se regenera în absenţa stresului şi a factorilor disturbatori; capacitatea minţii de a fi reprogramată (neuroplasticitatea) şi puterea terapeutică a rugăciunii, credinţei şi iubirii“, explică Andrea Filip, maestru theta-healing.

Citește și:

Eu de ce nu pot fi fericit ca alții?

Când contrariile se atrag

Senzualitatea se învaţă

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.07/18.02.2016
Autor: Andreea Cohuț
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns