Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Fericirea in patru pasi

Fericirea in patru pasi

Pentru a fi fericit trebuie doar să înveţi cum să îţi stabileşti obiceiul de a fi o persoană pozitivă şi mulţumită de viaţa sa. Iată câteva trucuri pe care ni le propun psihologii. acestia promit fericirea in patru pasi!

1. Practică şi învaţă răbdarea. Trebuie să recuperăm funcţia de a şti să aşteptăm, permiţând lucrurilor să-şi urmeze cursul, până când va fi momentul cel mai indicat pentru intervenţia noastră.

2. Înconjoară-te de persoane şi circumstanţe pozitive. A avea în preajmă oameni pozitivi sau care ne fac să ne simţim bine este un lucru extrem de benefic. Aşa putem să-i uităm liniştiţi pe cei care nu ne iubesc, deoarece, din fericire, în această lume, este loc pentru toţi.

3. „Decorează-ţi” viaţa după gustul tău. Potenţează-ţi creativitatea şi simţul artistic. Explorează-ţi lumea persoanlă pentru a crea soluţii la diferite probleme cotidiene, pentru a-i surprinde pe cei pe care-i iubeşti, pentru a le da explicaţii copiilor sau pentru a-ţi clădi vise.

4. Râzi şi de propria umbră. Râsul este vital pentru sănătate şi fericire. Simţul umorului, ca oricare alt comportament, se învaţă şi se practică. Râsul reprezintă cea mai bună metodă de a stabili comunicarea şi legăturile dintre oameni.

Cele patru detalii sunt cele pe care psihologii incearca sa-i invete pe depresivi si pe cei care au trecut prin momente grele. Este una din cele mai bune si mai simple strategii de echilibrare si de regasire a echilibrului interior, frate bun cu fericirea.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns