Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Fericirea vine pas cu pas, niciodată nu dă buzna în suflet

Fericirea vine pas cu pas, niciodată nu dă buzna în suflet

Cu fericirea la pas. Multe femei au trecut prin asta: și-au propus scopuri mari și nobile, dar drumul spre ele le-a epuizat și, în final, la momentul bilanțului, s-au simțit mai nefericite decât la început. Care e formula care ne aduce bucurie în viață?

Psihologii clinicieni, confruntați des cu acest tip de probleme, recomandă tuturor politica pașilor mărunți. Ce înseamnă asta? Foarte simplu. În loc să-ți propui ca în două luni să slăbești 20 de kilograme, este mult mai bine să-ți faci un plan de viață mai sănătos. De exemplu, mergi pe jos 20 de minute pe zi, în pas vioi, indiferent de vreme. Poți face asta mergând pe jos o parte din drumul spre serviciu. În loc să-ți propui să vezi toată lumea în trei ani, studiază ofertele agențiilor de turism și pleacă în mici vacanțe de 2-3 ori pe an.

Vrei să-ți întemeiezi o familie, să faci copii, să-ți iei casă și mașină și să duci un trai liniștit? Începe mai întâi gândindu-te ce-ți place să faci și găsește-și un loc de muncă unde poți să-ți pui în valoare calitățile. Ce au în comun toate aceste situații? Ele pun accentul pe găsirea liniștii interioare și a bucuriei de a trăi.

♥ Strategiile prin care te poți pune în valoare sunt numeroase, dar reține mereu că pașii mici îți asigură un fundal bun, te ajută să simți progresele parțiale și îți oferă bucurii frecvente.

Oprește-te din alergat

Viața în secolul vitezei și performanței pune o presiune pe toate femeile. Trebuie să fie frumoase, deștepte, devreme acasă, inventive, neobosite, foarte bune profesioniste, slabe, elegante, mereu aranjate. În cursa aceasta feroce, femeile devin competitive și deseori uită de ele.

Deși arată bine și sunt mereu dichisite, își neglijează sinele profund și uită de ele. Dacă vrei să fii fericită și să ai o viață împlinită, oprește-te din alergat. Orice scop poate fi atins dacă planifici bine strategia, dacă îți evaluezi cu obiectivitate și precizie abilitățile și talentele și dacă își dai seama ce îți dorești de fapt cu adevărat.

Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim ne sunt impuse de societate și familie. Suntem educate să creștem într-un anumit fel, să ne dorim aceleași lucruri, iar dacă ieșim din rând, simțim imediat cum suntem taxate și marginalizate. Ce e de făcut?

Cum vin succesul și fericirea în functie de zodia ta?

Conectează-te cu tine pas cu pas

Află ce îți place să faci, ce vrei de la viață și apoi asumă-ți dorințele. Nu te lăsa copleșită de presiunea societății și comunității în care trăiești și dacă e nevoie, schimbă cercul de prieteni. Întotdeauna când ne ascultăm natura interioară, universul ne scoate în cale oamenii potriviți. Nu te teme de greutăți, pentru că ele te formează și te întăresc. Fii curajoasă și ai încredere în tine și, mai ales, pornește la drum cu pași mici. Nu este nevoie să îți atingi scopul pe loc, dintr-o dată.

Ai răbdare și prețuiește clipele pe care le petreci mergând pe drumul tău, spre scopul tău. În felul acesta vei avea parte mai repede de reușite și confirmări.

Picioarele pe pământ

Fiecare pas mic făcut pe calea ta va fi un mic succes. Într-o săptămână ai slăbit 500 g. Foarte bine, înseamnă că strategia dă rezultate. La serviciu ai primit un bonus mic, e drept, dar e o dovadă de prețuire. Fii în continuare constantă și conștiincioasă și cu timpul vei fi și mai apreciată. Iar dacă nu, nimic nu te împiedică să cauți ceva mai bun.

♥ Păstrează-ți însă mereu picioarele pe pământ, chiar dacă ai capul în nori.

Îți place de un bărbat pe care l-ai cunoscut de curând, dar nu știi cum să-l abordezi? Ferește-te de gesturi bruște și definitive. Însă o invitație prietenească la o cafea, cu prietenii, nu are cum să strice. Chiar dacă primești un refuz, măcar vei petrece câteva ore de relaxare în compania prietenilor.

Simți că ai talent artistic și ai vrea ca oamenii să-ți cumpere creațiile pe mulți bani? Începe de jos. Înscrie-te la cursuri, cere opinia unor profesioniști sau participă la târguri cu vânzare. Strategiile prin care te poți pune în valoare sunt numeroase, dar reține mereu că pașii mici îți asigură un fundal bun, te ajută să simți progresele parțiale și îți oferă bucurii frecvente. Cu timpul, pe măsură ce capeți încredere în tine, vei vedea dacă poți mări pasul sau nu.

Fericirea și succesul nu sunt sinonime

7 modalități ca să-ți crești fericirea

Articol preluat din revista Femeia de Azi, 2018
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns