Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Fii în primul rând femeie. E luna în care femeile înfloresc

Fii în primul rând femeie. E luna în care femeile înfloresc

Fii în primul rând femeie – Luna mai ne deschide accesul către un tărâm plin de parfum și culoare, cu flori și vegetație din belșug. Parcă în nicio altă lună a anului natura nu este mai proaspătă și mai vie.

E o perioadă în care frumusețea ne înconjoară la fiecare pas și ne dă multiple ocazii pentru a avea mai multă grijă de propria frumusețe. Ieșim mai ușor din lumea minții și acordăm mai multă atenție stării noastre emoționale. Noi, femeile, devenim mai conștiente de corpul nostru. Ascultăm mai mult mesajele pe care acesta ni le transmite, pentru că el știe cel mai bine cât de obosite sau de pline de vitalitate suntem, cât de iubite sau de fericite ne simțim în relație, ce nivel de stres sau de relaxare atingem în fiecare zi sau cât de multă pasiune punem în ceea ce facem.

E un moment tocmai bun pentru a ne aduce aminte că a fi femeie nu ține doar de categoria de sex pe care o bifăm la completarea unor formulare sau despre forme voluptuoase și tipare estetice.

Feminitatea vine din interior, ca o sumă a calităților și resurselor, și se manifestă în afara noastră cu măsura în care ne-o cunoaștem și ne-o acceptăm. Este o energie care ia forma personalității fiecăreia dintre noi atunci când ne simțim împlinite prin ceea ce suntem, nu prin ceea ce facem.

Poate implica, uneori, un proces de conectare dureroasă cu interiorul lumii noastre, pentru că am crescut cu reguli și standarde despre o feminitate acceptată din punct de vedere social, care ne-au întrerupt contactul cu esența noastră, ajungând să ne pierdem și să ne risipim vitalitatea intrinsecă. Am învățat să purtăm măști greoaie, am renunțat treptat la puterea feminității și am pus în loc pudoare și inhibiții. Rușinea față de propriul corp a adus cu sine tensiune și rigiditate, întrerupând fluxul natural al energiei feminine.

Fiecare femeie are nevoie să își găsească curajul manifestării autentice, prin conectarea cu propria senzualitate, pentru a se accepta în întregime și a se deschide către viață și către ceilalți. Succesul în toate domeniile vieții poate veni cel mai ușor atunci când nu irosim inutil energie pentru a fi ceea ce nu suntem.

Meditația, yoga, clasele de dans sau alte ritualuri feminine ne pot ajuta să ne recâștigăm vitalitatea și bucuria de a trăi. În luna mai, când natura în sine emană senzualitate, avem o șansă în plus pentru a ne descoperi acea latură feminină profundă a ființei noastre.

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2019 a revistei Femeia.
Autor: Anca Pavel
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns