Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Meriți un rol mai bun

Meriți un rol mai bun

Orice femeie visează să joace rolul principal… dacă nu pe scenă, măcar în viaţa de zi cu zi. Este un lucru care trebuie făcut cu măiestrie și care cere să fii deosebit de atrăgătoare. De rolul pe care îl alegi depinde interesul spectatorului principal de pe scena vieții tale – el, bărbatul!

Crearea unui rol în viaţa reală nu este deloc complicată şi poți fi sigură că o vei scoate la capăt fără probleme cu această sarcină, pentru că aptitudinile necesare le-ai primit chiar de la natură. De acum vei fi şi actriţă, şi regizor într-un teatru care îți aparține. De aceea, uită de îndoielile care nu-ți dau pace, îndrăznește – studiază scenariul, analizează posibilităţile de distribuire a rolurilor. Îți prezentăm în continuare câteva asemenea roluri, structurate în aşa fel încât jocul să nu se transforme într-o farsă şi să capteze interesul lui, al bărbatului.

Femeia barbie

Deviză. Percep atențiile lui ca pe ceva absolut necesar și normal şi niciodată nu-i mulţumesc dacă nu e cazul!

Spectator țintă. Un bărbat puternic, realizat, de vârstă medie. Cel mai important aspect pentru el este nevoia de a avea pe cineva de care să aibă grijă.

Aspect fizic. Păr blond, tunsoare nu prea scurtă, și mai bine, păr lung. Poartă haine în culori deschise – roz, galben, albastru-deschis. Sunt indicate elemente decorative de genul fundiţelor, floricelelor, danteluţelor.

Voce. Apelează la inflexiuni copilăreşti, dar fără să exagerezi.

Mimică. Cea mai importantă e privirea ta: ea trebuie să exprime uimire și încântare faţă de cunoștințele, inteligența lui și frumu­sețea cuvintelor pe care le rostește.

Unde o poți întâlni. Buticuri, săli de fitness cu bazin de înot (pentru ca formele tale perfecte să nu rămână neobservate), expoziţii de câini sau de pisici.

Dificultăţi. Ai grijă să nu pari excesiv de naivă. O Barbie adevărată are un caracter dur, iar aspectul ei este doar o mască, un instrument de manipulare.

Riscuri. Adoptând o asemenea imagine va fi mai greu să găsești un job bine plătit, singura excepţie ar putea fi doar un patron care exact așa ceva caută.

Femeia lady

Deviză. E minunat să vrei ca totul să fie perfect!

Spectator țintă. Bărbatul ambiţios, indiferent de vârstă. El are nevoie de o parteneră de viaţă cu care să se mândrească. Este foarte pretenţios faţă de felul cum arăţi, cum te comporţi, pentru el este foarte important şi statutul tău social (capitolul „studii“ în primul rând!).

Aspect fizic. De regulă, păr lung, drept, un machiaj discret, îmbrăcăminte în culori pastelate. Croiala vestimentaţiei – o linie sobră, dreaptă, se acceptă atât midi, cât şi mini. În timpul liber, îmbrăcăminte sport uşoară, modernă. Ținuta de birou trebuie să fie obligatoriu atrăgătoare.

Voce. Sunt importante corectitudinea în exprimare, dicţia, trebuie să ştii să faci pauze exact când trebuie şi să accentuezi din intonaţie cuvintele necesare.

Mimică. Extrem de calmă, fără ticuri și trebuie să zâmbești des – acesta este primul semn că îți face plăcere comunicarea cu bărbatul pe care l-ai ales.

Unde o poți întâlni. Conferinţe pe teme de PR, marketing, finanţe, prezentări de modă, locurile unde se practică turismul extrem.

Dificultăţi. Nu e deloc uşor să-ți dai jos „armura“ unei intelectuale sau a unei femei de afaceri şi să devii o femeie simplă şi confortabilă (dar, mai devreme sau mai târziu, va fi necesar să o faci).

Riscuri. Din cauza ştachetei ridicate de tine foarte sus, cei din jur te percep ca pe o fiinţă pretenţioasă, iar ca atare, cercul spectatorilor se poate îngusta.

Femeia vampă

Deviză. Acum sunt la vânătoare şi sunt echipată excelent!

Spectator țintă. Bărbatul care nu are parte de suficientă adrenalină în viaţă şi căruia i se pare că i-a scăpat ceva în domeniul trăirilor emoţionale.

Aspect fizic. Tonurile de roşu, violet, negru, pantofii cu toc cui. Numărul de podoabe este minim, dar toate sunt de dimensiuni mari. Machiajul – ruj roşu-aprins sau fard negru ori gri-fumuriu pe pleoape. Nu e corect să accentuezi în acelaşi timp ambele zone! Ochii reprezintă intelectul, iar gura – senzualitate provocatoare.

Voce. Vorbești puţin, fără să te grăbești, vocea trebuie să fie sigură, iar dacă ai spus ceva, nu accepţi obiecţii.

Mimică. Această imagine permite o uşoară aroganță în privire, dar fără să exagerezi. Cu ochii uşor mijiţi, l-ai putea privi ceva mai mult decât „cere politețea“. Și mai bine ar fi nu să privești, ci să-ți „hipnotizezi victima“.

Unde o poți întâlni. Pretutindeni, de la şcoala de şoferi la supermarket. Ești o femeie departe de orice stereotipuri.

Dificultăţi. Nu confunda femeia-vampă cu cea fatală. Vampa ta nu este decât o mască, una care nu are nimic în comun cu forţa distrugătoare a femeii fatale.

Riscuri. Este foarte posibil să fii doar o flacără strălucitoare, care-i va lumina viaţa pentru o oarecare perioadă de timp.

PENTRU A INTRA UŞOR ÎN ROL…

… nu uita:

  • Cu cât Regina e mai pretenţioasă, cu atât Regele se bucură mai mult că a cucerit-o.
  • Fiecare bărbat îşi doreşte să întâlnească o femeie vampă, dar nu oricine îşi poate găsi fericirea alături de ea.
  • Aspiraţia spre perfecţiune are şi o latură negativă – perfecţionismul –, care nu face decât să-i sperie pe cei din jur, ba chiar îţi creează o mulţime de neplăceri.
  • Tot ce este exagerat îşi pierde, mai devreme sau mai târziu, farmecul.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr51/22.12.2016
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns