Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Nu știu să-i atrag atenția

Nu știu să-i atrag atenția

Te îndrăgostești sau ți se pare că ești îndrăgostită lulea de un bărbat. Un sentiment înălțător. Problema e, se pare, că el habar n-are de sentimentul cu pricina, oricât de înălțător ar fi.

„Nu știu cum să-l fac să înțeleagă, nu știu să-i atrag atenția!“ este felul în care explici amorul în gol. În treacăt fie spus, neștiința asta se manifestă deopotrivă la 30 și după 40 de ani. Este, să recunoaștem, o neștiință venită mai degrabă din scrupule și prejudecăți decât din lipsa de imaginație. În plus, e un orgoliu prost interpretat („dacă mă place, vine el la mine, nu-i nevoie să mă umilesc eu“) și e frica de consecințe („dacă-i spun, iar el nu simte nimic, cum o să mă simt?“).

Să aruncăm balastul! Expresia vine de la nave și baloane cu aer, care pentru a pluti repede și ușor pe apă, respectiv în aer, aruncau la început de drum balastul (greutăți cu nisip sau pietriș) care le ținuse pe loc. Cam așa ar trebui să procedezi dacă vrei să pornești într-o relație nouă fără greutăți legate de picioare! Fără prejudecățile, scrupulele căpătate în adolescență și prima tinerețe, urmare a sfaturilor primite în dreapta și-n stânga despre ce se face și ce nu într-o relație, despre cum trebuie și cum nu trebuie să fie o femeie. Crede-mă, chestia cu „el se cade să facă primul pas“ n-a prea fost valabilă vreodată. Nici măcar înainte de sufragete, darămite de când ne considerăm egale cu bărbații! Nimeni nu spune să nu fii mândră și orgolioasă, dar, la o adică, nu strică să cântărești mai bine: „Mă țin bățoasă și aștept să vină el la mine (dacă omul e mai timid sau pur și simplu neatent, ce te faci?) ori caut în agenda cu trucuri de cucerit și trec la atac (n-ai agendă, am priceput, dar ai instincte!)?“

Să ne luăm armele. Armele seducției, dar și ale sincerității. Umorul, care deseori are un efect de o sută de ori mai mare decât bătutul din gene și privirea languroasă, n-ar trebui să lipsească. Cu umor, poți face cele mai teribile destăinuiri, fără să pari deloc caraghioasă, ci dimpotrivă! Apoi, nu strică un pic de cochetărie (dar să nu exagerezi!) și câteva vorbe cu subînțeles. La fel, câteva priviri pe furiș, cu oarece bujor în obrăjor. Iar după ce ai epuizat armele seducției (de care, repet, nu trebuie să faci abuz), recomand destăinuirea simplă, francă, ochi în ochi: „Te plac. Chiar mult!“ Fără să-ți fie frică de, cum spuneam mai sus, consecințe. Ce s-ar putea întâmpla rău? Să-ți spună că e impresionat, dar că iubește pe altcineva. Asta e, măcar ți-ai luat o piatră de pe inimă! Ce s-ar putea întâmpla bun? Să fie cu adevărat impresionat. La modul pe care-l visezi.

Atente la semnale. În general, bărbații nu-s chiar așa de aerieni cum ni-i imaginăm. Dacă face pe indiferentul, s-ar putea să aibă motive întemeiate (un eșec recent, timiditate, neîncredere în forțele proprii). Dar, dacă e așa, semnale îți trimite într-un fel sau altul. Totul e să fii atentă la ele: sărit în ajutor la orice oră din zi sau din noapte, o floare când te-aștepți mai puțin, bilete la un concert la care îți doreai să mergi, priviri ațintite când crede că nu-l observi sau zâmbet larg când, din neatenție, dă peste tine. Ori pur și simplu datul nas în nas toată ziua, bună ziua, de parcă ar avea doar aceleași drumuri/treburi ca tine. Una peste alta, dacă-i chimie, este imposibil să nu reușești să-i atragi atenția. Totul e să vrei cu adevărat.

Când ești maestră în a atrage

La începutul secolului trecut, un aranjament marital cel puțin ciudat făcea deliciul cercurilor mondene din Europa. De ménage à trois auzise lumea, erau destui care experimentaseră amorul în trei! Dar ménage à cinq era ceva din cale-afară. Pe lângă succesul artistic, Violet Gordon-Woodhouse, o apreciată pianistă (printre altele, e primul pianist al cărui concert a fost transmis în direct la radio), avea un simț aparte la bărbați. A reușit astfel o căsătorie deschisă cu patru bărbați, oameni respectabili, cu notorietate, care o iubeau deopotrivă și se înțelegeau minunat. Întrebat dacă s-au certat vreodată de-a lungul acestei căsnicii ciudate, unul dintre ei a răspuns: „Da, o dată, după un meci de crichet!“

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr31/04.08.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns