Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Pentru tine vreau să fiu cea mai frumoasă

Pentru tine vreau să fiu cea mai frumoasă

Vrei să aprinzi imaginaţia unui bărbat chiar din primele minute? Încearcă să apelezi la subtilităţile artei seducţiei cu ajutorul… hainelor!

Care sunt criteriile după care îți alegi ținuta pentru o întâlnire romantică? Probabil că te uiţi la croială, la culori şi, firește, la cât de bine îți vin. Este important, de asemenea, ca ele să se potrivească stării tale de spirit din momentul respectiv, dar și să corespundă gusturilor partenerului. Din păcate, pierzi des din vedere un factor foarte important – ţesătura din care sunt alcătuite obiectele în cauză. E de reținut că orice femeie, indiferent de vârstă, forme sau starea sufletească, trebuie să ţină seama de acest aspect. Pentru că, atunci când te îmbraci pentru o întâlnire romantică, trebuie să acorzi preferinţă ţesăturilor care provoacă senzaţii tactile plăcute. În felul acesta, atingându-ți întâmplător mâna, umărul sau talia, partenerul va fi incitat. O țesătură moale, netedă, fină trezește dorința de a fi atinsă iar şi iar! E genul de material care în mod sigur îi trezește imaginaţia („Pielea ei e probabil la fel de delicată şi de mătăsoasă!“).

Un material foarte subţire

Ce țesături ar trebui să poarte o femeie care vrea să seducă? Care dintre ele l-ar excita mai mult pe un bărbat?

Mătasea. Este ideală pentru jocul erotic. O țesătură care conferă imaginii tale o aură de mister: îți acoperă trupul, dar scoate în evidenţă formele. Înfăşurată în mătăsuri, îl atragi – ești îmbrăcată, dar el vede şi simte perfect toate liniile seducătoare ale corpului tău!

Catifeaua, atlazul. Sunt cele mai „pasionale“ ţesături. Îţi vine să le atingi tot  timpul, ele emană căldură şi energie. Strălucirea atlazului şi apele pe care le face catifeaua simbolizează o sexualitate lipsită de ascunzișuri.

Şifonul, voalul dens. Subţiri şi semitransparente, pline de fragilitate, enigmatice precum ceaţa, ele sugerează ce se ascunde sub ele. Poartă-le dacă îți dorești să te sprijini pe umărul puternic al unui bărbat de încredere sau visezi să ai alături pe cineva care să-ți poarte de grijă!

Pielea, pielea întoarsă. Nu e greu de ghicit că pielea vorbeşte despre dinamismul şi stilul tău hotărât! Persoanele care preferă aceste tipuri de material știu ce vor şi ştiu ce fac. Dacă îmbraci această „a doua piele“, dai frâu liber instinctelor, îți subliniezi dinamismul, chiar stilul ușor agresiv. O femeie în haine din piele întoarsă e ceva mai blândă, mai docilă. Trebuie să fii convinsă că şi într-un caz, şi în celălalt îți subliniezi forţa – și ea nu poate fi trecută cu vederea. Ca atare, înainte de a opta pentru haine din acest material, convinge-te că ai starea de spirit necesară pentru a acompania cu succes imaginea de „animal de pradă“.

Lâna. Este moale şi călduroasă. Îmbrăcată în haine de lână, vei face impresia unei fete cu picioarele pe pământ, calmă şi blândă. Ai însă grijă ca materialul să fie suficient de subţire, să sublinieze liniile corpului, pentru că mergi totuşi la o întâlnire, iar aici e nevoie și de un pic de senzualitate.

Bumbacul, inul. Dintre toate ţesăturile, sunt cel mai puţin sexy. În schimb, dau senzaţia de spaţiu, de nonșalanță, de libertate şi puritate. Ele te ajută să te binedispui când ești tensionată. Şi totuşi, dacă la întâlnire porți o rochie de bumbac sau de in, încearcă să adaugi mai multă senzualitate imaginii tale prin alte mijloace – de exemplu, prin culoare sau parfum.

Ce joc de nuanţe!

Culoarea hainelor transmite şi ea starea ta de spirit, îți subliniază atractivitatea. În mod cert, ştii foarte bine ce nuanţă ți se potriveşte. Ţine cont de faptul că fiecare culoare poartă în sine un mesaj: una poate promite pasiuni arzătoare, alta un flirt drăguţ, iar alta un joc periculos. Este important ca gama coloristică pe care o alegi la o întâlnire să emită cu certitudine semnalul de „vino-ncoace“. Şi atunci bărbatul nu va rezista, nuanţele seducătoare acționând asupra subconștientului său. Nu uita că nicio ţinută elegantă nu admite stilul pestriţ! Specialiştii permit combinaţii din 2-3 culori, nu mai multe. Imprimeurile în culori prea intense creează „bariere“ şi blochează dorinţa de a vedea ce se află în spatele lor. Pentru seducţie, sunt mai potrivite tonurile calme.

Alege după mesajul pe care i-l transmit culorile 

– Gri. E o culoare care te „distanțează“ de interlocutor. Ea conține un element de tristeţe, de monotonie. Dacă ești îmbrăcată în gri, e puţin probabil ca admiratorul tău să treacă la acţiune.

– Albastru. O culoare potrivită pentru un costum de afaceri, dar și pentru o ținută care ar vrea să seducă. Ea simbolizează calmul, pacea interioară, autocunoaşterea.

– Verde. Are o acţiune calmantă asupra partenerului, nu excitantă. Deşi, dacă ştii că admiratorul tău trece printr-o perioadă de stres, îmbracă-te în verde și în felul acesta îl vei ajuta să se detensioneze!

– Roşu. Culoarea focului, a sexualității. Atrage foarte mult atenţia. Dar şi tu trebuie să corespunzi unei asemenea culori intense, ca să nu te pierzi pe fundalul ei. Dacă ai planuri mari pentru noaptea respectivă, fii convinsă: pentru seducţie, roşul este ideal!

– Galben. Semnifică descătuşarea, expansivitatea. Galbenul exprimă emoţii atât negative (citrin), cât şi calde (spre portocaliu). Pe femeile cărora le plac hainele galben lămâie, cu tentă acidă bărbaţii le percep la nivelul subconştientului ca pe nişte fiinţe reci. Dacă vrei să fii nu numai atrăgătoare, ci și senzuală, alege nuanţele aurii.

– Violet. Vorbeşte de fantezie, de înclinaţia spre iluzii. O culoare pe placul celor imature din punct de vedere emoţional. Violetul e totodată culoarea creativității, a jocului şi romantismului. Se potrivește bine la lenjeria erotică.

– Maro. O culoare mult prea… pământeană, calmă. La întâlniri e acceptabil doar combinat cu portocaliu, galben sau roşu.

– Negru. Dacă te îmbraci numai în negru, această culoare te va masca asemenea unui ecran, iar partenerul nu va percepe mesajul pe care vrei să i-l transmiți. Pentru o încărcătură senzuală, negrul trebuie combinat cu alte culori.

– Alb. Se asociază cu puritatea. Dacă ţelul tău este seducţia, albul e contraindicat. În schimb, dacă vrei să-i faci o declaraţie de dragoste, ai să-l farmeci, cu siguranță.

Iar acum studiază-ți garderoba: ce mesaje transmiţi bărbaţilor? Nu cumva a sosit momentul să încerci o nouă gamă coloristică?

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr32/11.08.2016
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns