Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Personalitatea se citeste în sportul practicat

Personalitatea se citeste în sportul practicat

Se pare că tot ceea ce ne place şi facem cu bucurie pleacă din felul nostru de a fi. Aşa că personalitatea se citeşte în sportul practicat. Cel puţin acestea sunt concluziile unui studiu. Mai mult, dacă îţi poţi defini personalitatea şi stilul de a fi, alge sportul care ţi se potriveşte cel mai bine.

Bicicliştii sunt relaxaţi şi calmi, stabili emoţional şi sunt cel mai puţin predispuşi la a suferi de depresie şi de a fi afectaţi de stres. Partea rea este că sunt teribil de materialişti şi uneori chiar egoişti şi zgârciţi.

Pilates te face frumoasa

Cei care fac jogging sunt extrovertiţi, iubesc să fie în centrul atenţiei, ascultă muzică cu ritmuri alerte şi veselă. În replică sunt superficiali şi nu se ţin de cuvânt, spun minciuni cu nonşalaţă şi au tendinţa de a se sustrage de la munci serioase şi dificile.

Se spune că înotătorii sunt cei mai buni amanţi. În plus sunt altruişti, se implică cu devotament în acţiuni caritabile şi sunt mereu fericiţi doar cu ceia ce au. În replică sunt tipicari, ordonaţi până la absurd, extrem de riguroşi şi uneori radicali şi pretenţioşi.

Persoanele cărora le place să meargă foarte mult pe jos se simt bine singure, nu se plictisesc niciodată, sunt empatice şi se implică în acţiuni caritabile, dar nu suportă să fie centrul atenţiei, nu agrează munca în echipă sunt deseori solitare şi introvertite.

Fitness la serviciu

Practicanţii de yoga sunt foarte agreabili şi se pot pune cu uşurinţă în locul altcuiva, ceea ce le oferă un grad mare de empatie şi înţelegere a celorlalţi. În replică sunt uneori prea agitaţi, le lipseşte puterea de concentrare şi pot deveni agresivi.

Cei care merg regulat la sala de fitness sunt extrovertiţi şi stabili emoţional, sunt fericiți şi uşor de mulţumit.În replică pot să fie persoane neserioase şi extrem de alunecoase. Uneori nu te poţi baza pe cuvântul lor şi pe promisiunile făcute de ei.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns