Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Puterea copacilor

Puterea copacilor

Te simţi bine plimbându-te printr-o pădure sau livadă, răcorindu-te la umbra copacilor, ascultând foşnetul frunzelor, respirând aer curat. La instalarea stării de bine mai contribuie ceva: energia lor, din care îţi dăruiesc şi ţie cu generozitate, liniştindu-te sau înviorându-te.

Copacii sunt şi ei făpturi vii şi interacţionează cu fiinţele umane. Aşa se credea în vechime, aşa susţin, mai nou, oamenii de ştiinţă ai vremurilor moderne. Ți se pare ciudat? Doar ştii că nu suntem doar materie, ci şi energie. Poate nu-ţi este cunoscut faptul că parte din această energie ne este asigurată de interacţiunea propriului câmp energetic cu câmpurile energetice ale altor sisteme biologice. Pornind de la acest considerent, explicaţia e simplă. Copacii dispun şi ei, asemenea corpul uman, de un fel de aură, adică o radiaţie electromagnetică. Când frecvenţa acesteia coincide cu a radiaţiei electromagnetice a câmpului energetic al corpului uman, apare fenomenul de rezonanţă şi activitatea lui creşte sau scade.

Copaci vindecători

Există o multitudine de referiri în medicina populară despre starea de bine pe care ne-o oferă copacii în preajma cărora petrecem ceva timp, dar şi despre vindecarea bolilor cu ajutorul acestora. Iată explicaţia: atât timp cât boala reprezintă, de fapt, o proastă gestionare a energiei de care dispune organismul, interacţiunea cu regularitate cu energia unui copac poate duce la restabilirea armoniei. Este ceea ce se cheamă dendroterapie, o metodă terapeutică şi profilactică ce se bazează pe proprietăţile curative ale copacilor. Recurgându-se la ajutorul ei, durerile de cap pot fi diminuate, urmările stresului înlăturate, metabolismul accelerat, activitatea inimii stimulată, procesele inflamatorii diminuate sau chiar îndepărtate.

Binele cu plus, răul cu minus

Din punct de vedere energetic, influenţa pe care o pot avea copacii asupra organismului poate fi de trei feluri: de încărcare energetică (mai exact, cu energie pozitivă, urmările constând în creşterea imunităţii, normalizarea tensiunii arteriale, înlăturarea durerilor din zona inimii), de descărcare energetică (ne eliberează de energia negativă) şi neutră (nivelul energetic al organismului rămâne neschimbat).

Donatori de energie sunt pinul, stejarul, mesteacănul, salcâmul, arţarul, frasinul şi mărul. De ei e bine să te apropii când te simţi obosit, sleit de puteri. Cei care ne iau din energie, acţionând ca nişte vampiri energetici, ceea ce, în acest caz, nu e neapărat rău, sunt consideraţi plopul, molidul şi bradul. Apropierea de aceştia are efect benefic asupra organismului când el se confruntă cu procese inflamatorii şi tumori.

Cum îţi alegi copacul

Va trebui să-l cauţi în afara marilor aglomeraţii urbane, a parcurilor din marile oraşe. Din cauza poluării, nu sunt tocmai potriviţi. Cum afli ce influenţă poate avea asupra ta un copac sau altul? Dacă nu ai o ansă, instrument de biolocaţie care să-ţi indice prin înclinarea la stânga răspunsul afirmativ (copacul îţi va spori energia), iar prin devierea spre dreapta răspunsul negativ (copacul îţi va diminua energia), poţi recurge la alte mijloace:

♦Foiţă de staniol. Apropii o bucăţică de staniol subţire de scoarţa copacului. Dacă acesta îţi este „binevoitor“, staniolul aproape că se lipeşte de scoarţa lui, iar dacă nu, aceasta o va respinge, dându-ţi de înţeles astfel că influenţa lui nu este benefică pentru tine.

♦Cald sau rece. Pune-ţi palmele pe scoarţa copacului. Senzaţia de căldură sau furnicăturile îţi indică faptul că el te va încărca cu energie pozitivă, iar cea de rece, că te va elibera de cea negativă.

Îmbrăţişări vindecătoare

Pentru a te bucura de proprietăţile energetice ale copacului ales, va trebui ca întâlnirile cu el să nu fie întâmplătoare, ci regulate. Cum primeşti din energia copacului prieten? Sprijină-ți spatele de trunchiul lui şi menţine această poziţie timp de 10-15 minute dacă vrei să te încarci cu energie pozitivă şi doar 1-2 minute când speri că te va elibera de energia negativă.

Poţi şi să îmbrăţişezi copacul – orice formă de atingere (alege-o pe cea care ţi se pare mai potrivită şi mai plăcută în momentul respectiv) este binefăcătoare. Important este să te simţi bine.

Momentul optim pentru o asemenea terapie este dimineaţa sau între orele 16 şi 19, cu cel puţin 2-3 ore înainte de culcare.

Pomii fructiferi au potenţial energetic maxim în perioada de înflorire.

Fără stres!

„Sună pădurea!“, îi invită unii psihologi austrieci pe cei care le solicită sprijinul. Cu alte cuvinte, să apeleze un anumit număr de telefon. Împovărat de efectele stresului, oricine dă curs invitaţiei se conectează imediat cu sunetele pădurii, foşnetul frunzelor, ciripitul păsărilor, ecoul paşilor vreunei căprioare şi se relaxează de îndată. De fapt, e un fel de dendroterapie la distanţă. O poţi practica şi tu, beneficiind de aceleaşi efecte, ascultând o înregistrare cu sunete din natură.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr26/30.06.2016
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns