Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Să încetinim ritmul vieții

Să încetinim ritmul vieții

Să încetinim ritmul vieții Suntem în era vitezei, a tehnologiei și totul se află într-o continuă mișcare. Însă ritmul alert ne tensionează și ne stresează. E timpul să încetinim pasul și să ne bucurăm de viață!

Suntem mereu pe grabă pentru a rezolva foarte multe lucruri, dar pierdem din vedere esen­țialul: pe noi. Câteva momente de liniște ne sunt mult mai utile decât am putea crede. Pacea, liniștea și starea de bine își vor pune amprenta pe felul în care arătăm, dar și pe eficiența noastră. În timp ce graba ne cheltuiește energia, o risipește, un ritm mai lent ne încarcă și ne aduce echilibru.

Frumusețea din farfurie

Trăim în orașe poluate, mâncăm pe fugă multe grăsimi și carbohidrați: sunt la îndemână, ba și gustoase. Hrana trebuie să aducă energie organismului, nu s-o consume printr-o digestie anevoioasă. După o masă copioasă, oboseala își spune cuvântul și asta se vede pe chip și siluetă. Însă o alimentație echilibrată, în care fructele și legumele ocupă un loc important, ne aduce vitamine și minerale, care ne energizează și ne apără de efectele nocive ale poluării. Acest mic efort alimentar te va ajuta să arăți cu câțiva ani mai tânără. Și nu uita: graba îngreunează digestia. Specialiștii ne spun că fiecare îmbucătură trebuie mestecată de 30 de ori. Ia-ți timp pentru masă și mănâncă pe îndelete!

Dormi cât ai nevoie

Somnul este un tratament de frumusețe excelent. După câteva ore bune de somn, pielea se relaxează și ea, devine netedă și strălucește. Indiferent cât ai de lucru, nu renunța la orele de somn. Pielea, într-o perpetuă activitate, are nevoie să încetinească motoarele și să se refacă în timp ce noi dormim. Respectă-i nevoia și dormi în intervalul orar 22-04 și vei avea o piele fericită, care arată bine!

Fă mișcare

După o mișcare susținută de cel puțin 20 de minute, organismul parcă renaște. Fiecare celulă este mai bine oxigenată, ești mai plină de energie, gândești mai bine, găsești soluțiile problemelor mai ușor, te simți mai bine pentru că se descarcă endorfine în timpul efortului și pielea arată tânără și mai luminoasă.

Pune accentul pe antioxidanți

Ritmul de îmbătrânire al pielii nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit. Hidratarea este cheia îngrijirii, însă trebuie susținută de o curățare perfectă a tenului și de vitamine cu rol antioxidant care să împiedice sau măcar să reducă procesul oxidativ cauzat de poluare, stres și razele ultraviolete. Alege creme cu ingrediente antioxidante și aplică-le cu consecvență pentru a amâna procesul natural de îmbătrânire!

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de octombrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns