Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > 9 stări emoționale devoalate de manichiură

9 stări emoționale devoalate de manichiură

9 stări emoționale devoalate de manichiură – Atunci când alegi o culoare pentru manichiura ta o faci, de cele mai multe ori, fără să te gândești. O alege subconștietul tău în funcție de starea pe care o trăiești.

Uneori suntem atrase de culori puternice, alteori de unele pale, banale, care-ți fac unghiile abia vizibile. Se spune că o manichiură perfectă trebuie să îmbine precizia unui chirurg, răbdarea unui ascet și creativitatea unui artist. Și știm că artiștii creează în funcție de starea emoțională pe care o experimentează. Dar nu trebuie să fii artist pentru ca alegerile cromatice să exprime exact ce simțim. Manichiura poate fi o carte deschisă pentru cei din jur, dar și o cale de autocunoaștere și de a înțelege mai ușor ce are sufletul să ne spună.

Inspirație – portocaliu

Ești într-o perioadă creativă și plină de inspirație, energică și dinamică atunci când alegi portocaliu. Este o culoare destul de atipică pentru manichiură, dar este una la modă anul acesta și multe femei o poartă cu multă încredere. Această culoare îți dă încredere și te energizează și o alegem instinctiv când avem multe sarcini de îndeplinit. Ea sugerează perseverență, bunătate și dreptate, stimulează sistemul imunitar și ajută la calmarea problemelor digestive.

Sfat: trebuie să ai mare grijă pentru că stimulează și pofta de mâncare! Poart-o cu măsură și în combinație cu nuanțe de roșu și alb.

Determinare – roșu

Roșu este culoarea care ni se potrivește cel mai bine pe unghii când suntem pline de energie și motivate să reușim, să ne ducem planurile la bun sfârșit. Este culoarea încrederii în forțele proprii și ne dă forță mentală. Însă ai grijă, că tot el alterează spiritul analitic și stimulează emoțiile intense și impulsive.

Sfat: nu oferă siguranță, ci aduce adrenalină. Totuși, este o culoare feminină care se potrivește oricărei ținute. Poart-o mai des.

Nesiguranță – lac incolor, bej, roz pal

Se poate observa ușor când ne confruntăm cu astfel de stări doar privindu-ne unghiile. Lac incolor, bej, roz pal? Sunt nuanțele care vibrează cel mai bine cu această stare de indecizie și teamă. Sunt acele zile în care luăm deciziile greu sau chiar le amânăm.

Sfat: dă timp sufletului să-și găsească pacea și fă ceva pentru tine care să te bucure, iar din când în când pune pe unghii culori mai puternice.

Bucurie – roz, verde, albastru

Roz, verde, albastru, culori puternice și calde care-ți aduc starea de bine numai când le privești. Sunt energizante și vesele, amintesc de copilărie și de bucuria inocenței și te fac să vezi frumusețea lucrurilor simple.

Sfat: scrie acele trăiri și recitește-le când în suflet se strâng nori de furtună și poartă pe unghii aceste culori, pentru că ele ne influențează psihicul!

Încredere – galbenul

Fie că ai deja încredere în forțele tale sau ai nevoie de o reasigurare în această privință, galbenul este culoarea care-ți stă pe unghii de cele mai multe ori în această situație. Este o culoare solară ce aduce multă energie, fericire, optimism și îmbunătățește tonusul general.

Sfat: chiar dacă nu are legătură cu rozul, te face să vezi viața în această diafană culoare și se potrivește multor culori și ținute.

Tensiune –  maroul

Maroul este o culoare compusă din roșu, galben și negru. Deși este privită ca o culoare care comunică maturitate, simplitate, stabilitate, uneori indică și o lipsă de energie sau tensiune interioară, nemulțumire. Același lucru putem spune despre lacurile albastre, în nuanțe reci. Ceva te nemulțumește, dar nu ești dispusă să rezolvi, ci mai degrabă să ascunzi.

Sfat: nu rămâne mult timp ancorată în aceste culori și încercă să comunici pentru a-ți rezolva nemulțumirile care te apasă. Alege culori mai calde și vei privi problemele într-un mod mai optimist.

Plictiseală – gri, verde închis, albastrul

Cu toții experimentăm astfel de zile, dar când griul, verdele închis sau albastrul mărilor adânci devin culorile prefereate pentru unghii mult timp, e bine să facem ceva care să ne bucure. Lipsa de energie se poate complica ușor, alunecând în stări anxioase și depresive!
Sfat: un strop de sclipici aplicat pe o unghie va da un șarm deosebit și puțină energie psihică. E un truc foarte bun!

Calm – alb, mov sau albastru deschis

Dacă ești într-o perioadă zen sau de felul tău ești o fire calmă și caldă, cu siguranță vei alege pentru manichiură alb, mov sau albastru deschis. Sunt culorile liniștii, fidelității și echilibrului, dar în același timp sunt culori ludice, romantice.

Sfat: completează această manichiură cu mici picturi sau accesorii pe una dintre unghii, pentru un plus de dinamism.

Siguranță

Negrul este o culoare plină de mister, dar și care arată puterea, forța, eleganța și rafinamentul. Vișiniul face parte și el din categoria cromatică a eleganței și care impune respect, e totuși o combinație de negru și roșu!

Sfat: când vei purta aceste culori vei simți că poți muta munții și că totul poate deveni posibil dacă îți dorești cu adevărat. Pune-le în top trei alegeri inspirate.

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns