Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > 4 motive pentru a face sex mai des

4 motive pentru a face sex mai des

De-a lungul deceniilor de cercetare, oamenii de stiinta au tot incercat sa demonstreze cat de bine-venita este o viata sexuala echilibrata pentru sanatatea unui om.

Asa au reusit sa afle lucruri cu adevarat surprinzatoare.

Bunaoara, sunt cazuri cand o partida reusita de sex te ajuta sa-ti recapeti nu doar increderea in sine, ci si sa scapi de stres ori incordare.

Si concluziile pozitive nu se opresc aici! Pentru ca:

Sexul creste imunitatea

Totul este sa ai parte de 2-3 partide pe saptamana. In felul acesta, creste nivelul de imunoglobulina A, un anticorp foarte eficient in lupta impotriva virusurilor si microorganismelor.

Sexul ii apara pe barbati de cancer

Ejacularile frecvente, la care se adauga un stil de viata si o dieta echilibrate, scad considerabil riscul de a face cancer de prostata. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association.

Te ajuta sa ai un somn mai odihnitor

In timpul orgasmului, este eliberat hormonul denumit oxitocina. Acesta nu doar ca induce o stare de relaxare si confort, dar asigura si un somn de calitate.

Creste nivelul de estrogen

Cu cat se simte mai multumita de viata sexuala pe care o are, o femeie are toate sansele sa fie si mai sanatoasa. Nivelul crescut de estrogen tine osteoporoza si boala Alzheimer departe. In plus, frecventa crescuta a partidelor de sex este in stransa legatura cu regularitatea ciclului menstrual si fertilitatea.

Ce inseamna sex sanatos

O viata sexuala sanatoasa inseamna evitarea schimbarii frecvente a partenerilor, folosirea prezervativelor in cazul in care acest lucru se intampla totusi, controale regulate la medicul ginecolog sau la urolog, efectuarea analizelor de sange si secretie vaginala macar o data pe an.

Comments

comments

Leave a Reply