Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > 5 feluri de-a evita o cearta

5 feluri de-a evita o cearta

Scanteia unui conflict verbal poate scapara din nimic, oricata armonie ar fi intr-un cuplu. Cearta nu-i neaparat un lucru rau – ca detensioneaza mental si toceste frustrarile acumulate, dar e mai bine s-o eviti in momente in care situatia ar putea degenera ireparabil. Iata ce ai de facut:

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/04/12/cearta-mica.jpg1.Pune-te in locul lui si incearca sa intelegi ce-a gandit atunci cand a facut sau spus ceva care te-a enervat atat de tare. Poate-i gasesti astfel circumstante atenuante si renunti la tonul ridicat. Exercitiile de empatie pot omori conflictele in fasa.
 2.Numara pana la 50 inainte de a spune ceva ce-o sa regreti. Reprimandu-ti impulsivitatea, chiar daca discutia va continua in contradictoriu, vei aduce in ea argumente pertinente, nu strict emotionale sau de santaj sentimental.
3.Fereste-te de generalizari paguboase. Daca a uitat sa duca gunoiul, nu-i zice “Tu intotdeauna uiti”. Limitandu-va la subiectul in discutie, dialogul are mai putine sanse sa degenreze intr-un scandal in toata regula, care nici nu veti mai sti de la ce a pornit.
4.Nu folosi, nici in gluma, expresii injurioase, si nu-l incuraja nici pe iubitul tau sa foloseasca. Nici un dialog, oricat de amuzant, care cuprinde termeni precum “prostutule” sau “tampitico” nu poate sfarsi altfel decat intr-o cearta serioasa, in care jignirile iau amploare.
5. Evitati subiectele cu potential exploziv inainte de micul dejun, pranz sau cina. Daca aveti chef de pus tara la cale si lucrurile la punct, n-o faceti pe burta goala! Studiile au demonstrat ca atunci cand ti-e foame, apetitul pentru cearta este si el extrem de crescut!

Comments

comments

Leave a Reply