Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > 5 lectii din relatiile anterioare

5 lectii din relatiile anterioare

Singura modalitate prin care o sa-ti fie mai bine in relatiile viitoare este sa inveti din ceea ce ti s-a intamplat in trecut. Iata 5 lectii de invatat dintr-o relatie terminata.

Comunicarea este importanta

Partea cea mai importanta la orice relatie este comunicarea. Daca ai avut probleme de comunicare cu fostul, atunci pentru relatia ta viitoare stii ca acesta este cel mai important factor. La urma urmei, nu ai vrea sa repeti aceleasi greseli.

Respecta, daca vrei respect

Alt lucru pe care ai nevoie sa il inveti din trecut este ca respectul trebuie acordat partenerului. Este un proces bidirectional. Ai respect fata de partenerul tau si acesta, la randul sau, te respecta.

Lasa lucrurile sa treaca

Este foarte important sa lasi unele lucruri sa treaca. In momentul in care incerci sa te agati de problemele care iti tulbura relatia, in cele din urma vei ajunge sa te desparti. Nu numai ca daca vei invata sa lasi lucrurile sa treaca te vor consolida ca persoana, dar te va ajuta sa ai o relatie sanatoasa si functionala.

  • Sunt bune pauzele intr-o relatie?

Nu forta

In orice relatie, nu poti forta nici o persoana sa faca nimic. De exemplu, daca partenerul tau nu vrea sa mearga la cumparaturi cu tine, nu-l forta sa o faca. Acest lucru poate crea tensiuni inutile intre voi doi si veti sfarsi prin a rupe relatia. Daca acest lucru s-a intamplat in trecut, e clar ce e de facut.

Relatiile sunt un efort comun

Relatiile nu sunt ceva ce trebuie sa duci pe umeri de unul singur. Este un ca un joint-venture intre doi indivizi. Aceasta e una din cele mai importante lectii in viata. Aminteste-ti ca nu poti face relatia sa functioneze de unul singur, partenerul tau trebuie sa contribuie in mod egal.
 

Comments

comments

Leave a Reply