Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > 5 motive pentru care iubitul tau trebuie sa poarte barba

5 motive pentru care iubitul tau trebuie sa poarte barba

 

Multe vedete de la Hollywood, de la Ben Affleck şi George Clooney până la Sam Mendes şi Joacquin Phoenix, apar tot mai des în public purtând barbă şi, deşi puţine sunt femeile cărora le plac bărbaţii nebărbieriţi, aceştia îşi justifică alegerea, pe lângă estetică, şi prin avantaje pentru sănătate.

În primul rând, spun adepţii părului facial, dar şi experţii în sănătate, barba apără împotriva efectelor nocive ale soarelui, astfel, ca bărbaţii care poartă barbă se pot apăra de cancerul de piele, provocat mai ales de radiaţiile solare. Cercetătorii au descoperit că părţile feţei acoperite de barbă sau de mustaţă sunt cu o treime mai puţin expuse la efectele nocive ale razelor ultraviolete, în comparaţie cu părţile care nu sunt acoperite.

O altă teorie se referă la faptul că firele de păr cârlionţate din barbă resping razele ultraviolete.

De asemenea, barba poate preveni accesele de astm. Astfel, bărbaţii care suferă de astm provocat de praf sau polen ar putea avea mai puţine crize datorită părului facial, mai ales al mustăţii, care opreşte alergenii să fie inhalaţi şi să ajungă astfel în plămâni.

Puţini sunt aceia care ştiu că părul facial încetineşte procesul de îmbătrânire. Barba opreşte deshidratarea şi protejează pielea de vânt, unul dintre agenţii care usucă şi distrug bariera de protecţie a pielii.

Mai mult decât atât, o barbă deasă, care se întinde şi sub bărbie, îl protejează pe posesor de răceli. Părul este un bun izolator, care păstrează căldura, acţionând ca o barieră de protecţie împotriva frigului.

Părul facial previne şi apariţia diferitelor erupţii ale pielii. În condiţiile în care bărbieritul este una dintre principalele cauze ale infecţiilor bacteriene care apar la nivelul feţei, o barbă îngrijită poate preveni acest situaţii neplăcute.

 

Comments

comments

Leave a Reply