Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > 8 Semne ca iubitul tau e narcisist

8 Semne ca iubitul tau e narcisist

 

Viata de cuplu poate deveni dificila atunci cand iubitul tau e narcisist. Dar cum poti fii sigura ca acesta este motivul pentru relatia voastra incordata?

Narcisiştii ne ademenesc cu farmecul lor, iar când lucrurile nu merg bine devin manipulativi şi convingători. ,, Oi fi eu de vină?’’, te vei întreba.

Dacă ai trecut prin asta, sigur ai fost frustrată şi confuză, pentru că narcisiştii vin în toate formele şi mărimile – iar unii sunt mai greu de observat decât alţii.

Poţi ţine cont de 8 semne că iubitul tău e narcisist

Importanţa de sine

Narcisiştii cred că sunt mai buni decât ceilalţi. Acesta este un lucru greu de controlat într-o relaţie, dar este de asemenea lucrul care îi ajută pe mulţi narcisişti să aibă o carieră de succes.

Citeste si: Fat-Frumos al zilelor noastre. Exista?

Lipsa de empatie

Din moment ce unii narcisişti sunt obsedaţi de sine, ei se vor aştepta ca tu să fii alături de ei la nevoie, dar nu vor întoarce favorul.

Arătatul cu degetul

Unui  narcisist îi este imposibil să recunoască atunci când a greşit. În schimb, un narcisist îţi va pasa ţie vina. Chiar şi atunci când nu ai făcut ceva greşit, vei vedea că-ţi vei pierde timpul încercând să-ţi exprimi punctul de vedere.

Citeste si: Cum discuti in contradictoriu in cuplu

Tendinţa de a controla

De obicei, narcisiştii domină în domeniul lor de activitate. Vor încerca să impună aceeaşi formă de dominaţie relaţiei voastre.

Trăieşte într-o lume fictivă

Aşa cum s-a menţionat mai sus, narcisiştii au aşteptări nerealiste de la ceilalţi. Dacă, prin noroc, ajungi să atingi acele aşteptări, narcisistul va ridica ştacheta. Lumea în care trăieşte nu este reală, şi cu siguranţă nu este una accesibilă.

Citeste si: Semne ca esti intr-o relatie toxica

Nu i se aplică aceleaşi reguli

Narcisiştii nu sunt capabili de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Prin urmare, narcisiştii fac ce vor şi nu simt vreo urmă de remuşcare. Asta poate însemna o simplă fiţă sau înşelarea partenerului.

Este mereu victimă

Dacă încerci să confrunţi un narcisist, el va face în aşa fel încât vina să fie a ta.

Ai fost vreodată într-o relaţie cu vreun narcisist? Crezi că este posibil să ai o relaţie sănătoasă şi de iubire cu unul?

 

Comments

comments

Leave a Reply