Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > 8 sfaturi pentru a trece peste o despartire

8 sfaturi pentru a trece peste o despartire

Sfârşitul unei relaţii este de fapt începutul unui nou capitol din viaţa noastră. Dar cum facem să trecem cât mai uşor peste această despărţire?

Iată câteva sfaturi de urmat:

1.Blochează-l sau scoate-l din lista ta de prieteni pe retelele de socializare. Poate ai impresia că nu te vor deranja postările lui. Eşti sigură ? Cum te vei simţi când îl vei vedea în poze cu noua lui iubită? E mai bine să nu afli, doar te-ai săturat de atâtea lacrimi.

2.Rămâneţi prieteni? Nu-i sugera imediat să rămâneţi prieteni, iar dacă o face el, spune-i că trebuie să te mai gândeşti. Lasă-i impresia că nu-ţi pasă prea mult de faptul că v-aţi despărţit. Imediat  după despărţire eşti încă sensibilă şi este destul de greu să-ţi dai seama dacă vrei şi dacă poţi să rămâneţi prieteni. Acordă-ţi puţin timp pentru a lua această hotărâre.

3.Petrece mult timp afară. E un clişeu, dar aerul curat chiar îţi limpezeşte gândurile. Alocă-ţi măcar două ore din zi pentru a te plimba  şi pentru a interacţiona cu exteriorul.

4.Începe o nouă relaţie. Dar nu te grăbi. Tocmai ai ieşit dintr-o relaţie şi inima ta e încă sensibilă. Dacă o vei lua pas cu pas şi te vei bucura de relaţie ca de ceva neoficial, iţi vei acorda suficient  timp pentru a-ţi da seama dacă vrei ceva serios sau nu.

5.Plângi, dacă trebuie. În acest fel poţi preveni revărsarea unui flux de lacrimi peste tine la locul de muncă sau în alte locuri inadecvate. Dacă nu vei face asta, îţi vei reprima sentimentele până în momentul în care vei ceda la locul de muncă în timp ce îţi faci cafeaua, şi asta sub ochii nedumeriţi ai colegilor.

6.Nu plănui să-l recuperezi. Plănuieşte să te recuperezi pe tine. Cumpără-ţi cărţi recreaţionale, mergi în vacanţă împreună cu o prietenă sau renovează-ţi baia. Fă ceva doar pentru tine.

7.Scrie-i o scrisoare. În ea spune-i că ţi-a frânt inima, dar nu o trimite niciodată. Scrie tot ce simţi, dar scrie pe hârtie, pentru a evita o trimitere accidentală a scrisorii.

8.Nu te mai învinui. E nevoie de doi pentru o despărţire. Problema nu erai doar tu, ci voi ca şi cuplu. Dacă încerci să te uiţi la relaţia voastră din exterior, probabil că-ţi va fi mai uşor să-ţi dai seama de contribuţia fiecăruia la despărţirea voastră.

Tu cum ai trecut peste ultima despărţire? 

 

Comments

comments

3 thoughts on “8 sfaturi pentru a trece peste o despartire

  1. Greu , foarte greu, mai ales ca erau 30 de ani de casnicie!! Dar… a trecut, trebuie sa fi puternica sa treci peste. Se spune ca dupa deces,e cel mai dureros divortul . .Si asa este!Succes!!!

Leave a Reply