Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Alternative naturale la lubrifiantii din comert

Alternative naturale la lubrifiantii din comert

 

Multe cupluri au nevoie/preferă lubrifiantul în timpul actului sexual. Cu toate acestea, mulţi lubrifianţi comerciali pot cauza iritaţii (deoarece nu sunt de calitate). Ingredientele care sunt considerate de cele mai multe femei iritante sunt alcoolul (majoritatea lubrifianţilor pe bază de gel conţin alcool), glicerina si parabenii (majoritatea lubrifianţilor pe bază de apă conţin parabeni), neluând în considerare substanţele adăugate pentru miros.

Despre lubrifiere

Odată cu trecerea timpului, lubrifierea naturală poate deveni o problemă pentru toate femeile.Pereţii vagiului se subţiază iar ţesuturile ce menţin interiorul umed devin uscate. Actul sexual devine dureros, sexul începând sa fie neplăcut, fapt care duce la evitarea intimităţii. Doctorul tău  ar trebui sa îţi  prescrie creme care conţin estrogen. Această prescripţie te va ajuta în privinţa problemelor de lubrifiere, dar ea aduce cu sine alte probleme.

Ignorând şi netratând problemele legate de lubrifierea intimă, va apărea un set de situaţii neplăcute, precum limitarea opţiunilor vestimentare (pantalonii mulaţi pot cauza dureri), inhibarea şi refuzul de a lua parte la activităţi precum mersul cu bicicleta sau echitaţia sau chiar şezutul pe scaun (vei fi nevoită să ai  în permanenţă o pernă la îndemână). Chiar şi controlul anual la ginecolog devine dureros, în special când se introduce speculul. Şi cum poate avea o viaţă normală o femeie care doreşte să aibă o viaţă sexuală activă în asemenea condiţii?

Uleiul de măsline

Exista nenumărate tipuri de lubrifianţi naturali dintre care o femeie poate să aleagă. Cu toate acestea, multe femei sunt reticente când vine vorba să cumpere aceste produse deoarece sunt prea uleioase sau parfumul este puternic sau chiar ambalajul ori brandul le ruşinează. Multe uleiuri vegetale sunt bune pentru uzul oral, anal sau vaginal, iar uleiul de măsline nu face excepţie. Este o substanţă sigură, dar trebuie să ai în vedere câteva aspecteînainte de a folosi uleiul pe post de lubrifiant.

În ansamblu, uleiul de măsline oferă numeroase beneficii atunci când este folosit ca lubrifiant. Nu este solubil în apă, prin urmare se poate folosi o cantitate mică pentru o perioadă lungă de timp. Câteva picături de ulei sunt de ajuns pentru o perioadă lungă de timp. Nu este gras şi majoritatea oamenilor au o sticlă de ulei de măsline în bucătăria proprie şi în plus, te ajută să eviţi infecţiile sau alte afecţiuni.

Uleiul de nucă de cocos

Este o opţiune excelentă pentru toate femeile care consideră lubrifiantul ca fiind iritant sau care au depistat alte probleme cauzate de ingredientele folosite în fabricarea altor tipuri de lubrifianţi. Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei dar când ia contact cu temperatura corpului tău, el trece în stare lichidă. Poţi aplica nişte ulei de cocos pe mână şi vei observa cum se topeşte datorită căldurii. La fel va funcţiona şi în contact cu părţile intime.

 

Comments

comments

Leave a Reply