Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cand ii poti povesti despre fostii iubiti

Cand ii poti povesti despre fostii iubiti

 

În orice relaţie vine momentul în care trebuie să vorbeşti despre trecutul tău. Şi odată cu detaliile despre liceu, facultate, locuri anterioare de muncă şi vacanţe în străinătate, ajungi în situaţia în care pomeneşti de fostul tău iubit.

Această discuţie este delicată, din ambele puncte de vedere. Ai grijă cum îl prezinţi, nu vrei ca actualul tău iubit să se simtă complexat de realizările măreţe ale fostului, dar nici să te desconsidere pentru că ai umblat cu un “loser”.

Pe lângă modul de prezentare, este important şi momentul ales. Din această cauză îţi spunem noi 4 variante când îi poţi povesti despre foştii iubiţi.

1. Spune-i imediat

Nu este chiar ceea ce-ţi doreşti. Dacă un tip de abia începe să te cunoască, ultimul lucru pe care ar vrea să-l audă ar fi diferite informaţii despre foştii tăi iubiţi. Mai ales dacă ai rămas în relaţii bune cu ei. De exemplu, faptul că erai incompatibilă cu fostul tău iubit din punct de vedere romantic, dar ai rămas prietenă cu el- un lucru sănătos- se traduce astfel în mintea  unui bărbat: „Este îndrăgostită de el, şi este doar o chestiune de timp până işi dă seama şi mă părăseşte”. Începutul unei relaţii este plin de nesiguranţă, nu încărca atmosfera în plus cu informaţii inutile.

Citeste si: Incertitudini la inceput de relatie

2. Spune-i totul mult mai târziu

Asta nu este o opţiune mai bună decât aceea de a-i spune totul de la început. Dacă fostele tale relaţii au fost banele şi s-au terminat fără dramă, atunci este în regulă. Dar relaţiile sunt rareori banale. Nu-i spui nimic timp de câteva luni, până dai nas în nas pe stradă cu fostul tău iubit, cu care ai avut o relaţie foarte lungă. Atunci vei fi nevoită să-i povesteşti actualului iubit despre relaţia pe care ai avut-o înainte. E posibil să auzi cuvintele “şi mie de ce nu mi-ai spus mai devreme cât de serioasă a fost relaţia voastră?”. Pentru a evita astfel de reacţii, nu aştepta prea mult pentru a povesti. Cel mai bine…

Citeste si: Nu compara relatia voastra cu a altora

 3. Aşteaptă să fii întrebată

…aştepţi până găseşti un moment potrivit în care să vorbeşti cu el despre foştii tăi iubiţi, sau până când te întreabă el. Asta este mereu o abordare bună. Majoritatea tipilor va fi curioasă dacă într-adevăr  vrea  să aibă o relaţie serioasă cu tine. Şi asta se va întâmpla la momentul potrivit într-o relaţie, pentru că asta înseamnă că el începe să se simtă confortabil în jurul tău. Şi cu sigurantă şi tu vei fi curioasă, deci discutatul despre foştii voştrii prieteni este ceva ce va acea loc în mod natural. Nimic nu poate întrece un dialog în care răspunsurile şi întrebările sunt formulate în  mod natural. Mai ales când aţi petrecut îndeajuns de mult timp împreună încât să formaţi o legătura puternică. Normal, acea legătura trebuie condimentată din când în când, ceea ce ne duce la metoda…..
4. Informează-l pe parcurs
Să aştepţi o întrebare legată de fostul tău iubit,  sau să încerci să-ţi dai seama de momentul în care ar trebui să pui o astfel de întrebare pot fi două lucruri greu de făcut dacă nu s-a făcut cunoscută nicio bucăţică de informaţie despre ele. După un timp, s-ar putea să te îngrijoreze răspunsul, dacă el a fost ţinut secret. Sau s-ar putea să te frustrezi dacă eşti de două luni într-o relaţie cu el şi el încă nu a adus în discuţie subiectul foştilor tăi iubiţi. Ceea ce face ca aducerea în discuţie, în mod ocazional, a precedentelor tale relaţii să fie un bun catalizator. ,, Am avut un prieten care iubea alpinismul’’, genul ăsta de conversaţii. Din când în când, mai piperează conversaţiile aplicând aceste sfaturi şi până la urmă va muşca momeala. Şi când o va face, veţi putea discuta liber fără să creaţi prea multă tensiune într-o relaţie care se află în dezvoltare.
Lasă lucrurile să se întâmple în mod natural, este cel mai bun lucru de făcut. Lucrurile naturale au nevoie de un stimulet ocazional iar toate detaliile vor ieşi la iveală până la urmă.
 Fă-o cum trebuie şi la momentul potrivit, iar conversaţia despre foştii iubiţi îţi poate fortifica relaţia.

 

Comments

comments

Leave a Reply