Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Casatoria, mai buna decat viata in doi

Casatoria, mai buna decat viata in doi

 

Viata in doi poate sa fie o casatorie cu acte sau un acord de principiu fara o legatura oficiala. Studiile si cercetarile sociologice au dovedit insa cu certitudine: casatoria, mai buna decat viata in doi, fara acte.

Viata in doi, fara acte, nu ajunge niciodata la gradul de comunicare pe care il au relatiile parafate printr-o casatorie si asta pentru ca, in mod cat se poate de straniu, creierul stie ca angajamentul in care o persoana este implicata este unul fara stampila de la primarie. Exista studii statistice care arata fara tagada ca un cuplu care accepta o relatie neoficiala este mai supus riscului infidelitatii, a lipsei de comunicare si, in final, a dezangajarii sufletesti, comparativ cu un cuplu care si-a oficializat relatia si a facut pasul casatoriei legale.

Mai mult, se poate vorbi chiar de o schimbare in bine a legaturilor sufletesti si afective care exista intre doi oameni, dupa casatorie, in sensul cel mai bun al acestora. Un cuplu care si-a oficializat relatia de iubire, prin casatoarie, este mai stabil si are mai multe sanse sa dureze “pana ce moartea ne va desparti”, comparativ cu un cuplu care traieste impreuna dar care nu este casatorit “cu acte”. O dovada este faptul ca oamenii continua sa se casatoreasca si interesul pentru acest gen de angajament este real si din partea barbatilor, si din partea femeilor, aproape in egala masura. De ce vor oamenii sa se casatoreasca? Pentru ca instinctiv relatiile oficiale sunt cele care ofera o stare de confort si echilibru, stare pe care o relatie neoficializata nu o aduce.

Sociologii si extertii in relatii de cuplu sustin ca prin casatorie creste gradul de implicare al partenerilor, creste bune comunicare intre acestia. Casatoria legala aduce pace si securitate relatiei si fidelizeaza in foarte mare masura partenerii. Pe de alta parte tot ei sunt cei care spun ca asta nu inseamna ca o relatie care nu a fost oficializata nu are sanse sa dureze sau ca este sortita esecului, dar exista clar dovada ca, prin casatorie, un cuplu isi creste sansele unei relatii de durata, cu mult mai multe beneficii pentru amandoi partenerii, decat o relatie de angajament neoficializata.

Afla ce se intampla intr-un cuplu, dupa casatorie

 

Comments

comments

Leave a Reply