Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Casatoria ucide viata sexuala

Casatoria ucide viata sexuala

Cuplurile căsătorite ştiu despre ce vorbesc, iar aceasta este una din realităţile vieţii de cuplu: căsătoria ucide viaţa sexuala. Nu se întîmplă imediat, dar se întâmplă şi de cele mai multe ori nu mai există cale de întoarcere. Cuplurile de lungă durată au dificultăţi în viaţă lor sexuală, iar cauzele sunt dintre cele mai diferite.

Vorbim despre toate acestea şi încercăm să lămurim de ce căsătoria ucide viaţa sexuală.

Motivele şi explicaţiile unei asemenea situaţii sunt multiple, iar rezolvarea poate fi găsită numai dacă partenerii analizează cu atenţie ceea ce se întâmplă în mariajul lor şi dacă au curajul de a vorbi clar şi limpede despre această situaţie. Naşterea unui copil, problemele părinţilor celor doi, stresul vieţii cotidiene, problemele de la serviciu, oboseala cronică, refugiul în alcool şi o atitudine introvertită reprezintă o parte din motivele cele mai frecvente care ucid viaţa sexuală.

Astfel, căsătoria ucide viaţa sexuală, iar dacă se ajunge în această situaţie, atunci problemele cuplului sunt cu adevărat serioase, iar depăşirea lor este cu fiecare zi care trece, mai grea.

Soluţii:

Un prim pas spre îndreptarea situaţiei este renunţarea la unele obiceiuri nocive, care va deconectează unul faţă de altul. Atingerile sunt esenţiale în relaţiile de iubire. Ele nu trebuie să fie neapărat sexualizate.O altă metodă bună e reamintirea vremurilor mai bune, atunci când eraţi mult mai apropiaţi unul de altul.

Dacă îi spui celuilalt cât de mult ţi-a plăcut ceea ce făceaţi împreună în trecut (o baie în cadă sau situaţii în care v-aţi sărutat pasional), îl poţi atrage din nou alături de ţine. O metodă foarte bună de a reaprinde scânteia dragostei în căsnicie este şi trimiterea unor mesaje erotice celuilalt în timpul zilei.

Flirtul în timpul căsătoriei este esenţial şi poate ţine aprinsă pasiunea în cuplu.

Nu în ultimul rând, un specialist va poate ajută mult să îndreptaţi situaţia. Terapeuţii pe probleme de căsnicie sunt cei mai avizaţi în această privinţă. El ajută la identificarea problemelor şi la rezolvarea lor cât mai bună. Sfaturile oferite pot salva chiar o căsnicie aflată la marginea dezastrului.

Vacanţele si timpul petrecut împreună, dar dincolo de presiunea obligaţiilor pe care le presupune viaţa de familie sunt o cale care poate salva viaţa sexuală în cuplu.

Rutina este unul din inamicii vieţii sexuale în cuplu, dar tocmai rutina este cea care poate salva situaţia. Rutina poate ajunge şi în domitor, unde dacă primul pas este făcut un cuplu căsătorit poate să-şi reamintească rapid bucuria intimităţii.

Căsătoria ţi-a ucis viaţa sexuală? Aştept comentarii, aici sau pe femeia-facebook!

Citeste si cele 7 secrete ale unei casnicii reusite

Comments

comments

Lasă un răspuns