Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > Ce ar trebui sa intelegi din gesturile iubitului?

Ce ar trebui sa intelegi din gesturile iubitului?

Se spune ca 80% din comunicarea intre oameni se realizeaza prin intermediul limbajului nonverbal. Cu alte cuvinte, gesturile si mimica unei persoane spun mai multe decat ar putea transmite vorbele ei. Iar daca acea persoana este iubitul tau si inveti sa-i descifrezi gesturile, poti foarte usor sa descoperi daca iti ascunde sau nu reuseste sa-ti spuna ceva.

Te minte

  • INDICIU: Isi scarpina intruna urechea sau nasul. Atunci cand unei persoane, barbat sau femeie, ii este frica sa nu fie prinsa cu minciuna, inima incepe sa ii bata mai tare, sangele pulsand astfel spre nas, urechi si frunte, care incep sa se inroseasca si sa dea senzatia de mancarime sau de furnicaturi. Daca nu prezinta aceste simptome, inseamna ca este un mincinos patologic si atunci n-ai nicio sansa sa-l descifrezi. Dar probabil nici nu-ti mai doresti asta…
  • CUM SA-L FACI SA VORBEASCA: Ca sa scoti adevarul de la el, foloseste-te de cea mai prietenoasa fata a ta. Incearca sa iti reformulezi intrebarile in asa fel incat sa pari mai degraba curioasa decat inchizitoare. Un mincinos isi va calcula raspunsurile, dar de-a lungul conversatiei sigur va “scapa” indicii care iti pot da o idee despre ceea ce incearca sa ascunda.

Trebuie sa marturiseasca ceva rau

  • INDICIU: Isi musca buza sau o trage spre interior. Cand un barbat are ceva pe suflet, gura lui se incordeaza si isi lipeste buzele una de alta, ca si cum nu ar stii daca sa le lase sau nu sa spuna vestea cea proasta.
  • CUM SA-L FACI SA VORBEASCA: Foloseste tactica interogatoriului sincer, care sa-l relaxeze suficient incat sa se confeseze. Poti folosi ceva de genul: “Pari trist. Vrei sa-mi spui ceva?”. Si nu uita sa nu iti arati emotiile, chiar daca ceea ce spune te deranjeaza. Cea mai buna cale de a obtine informatii de la un barbat este sa pastrezi o expresie neutra a fetei in timp ce el vorbeste, altfel s-ar putea sa-si modifice povestea in functie de reactiile tale.

 

Orgoliul lui este ranit

  • INDICIU: Se tine de incheietura mainii. Poate parea ca isi regleaza cureaua de la ceas, dar de fapt se simte nesigur. Este o forma de aparare, mainile lui actionand ca un scut.
  • CUM SA-L FACI SA VORBEASCA: Barbatilor le place sa se simta super-eroi, asa ca atunci cand seful il apostrofeaza sau cand tu il insulti, voluntar sau nu, increderea lui scade vertiginos. Cand un barbat se simte ranit sau cand incearca sa isi lamureasca o problema, se simte oarecum lipsit de puteri. De aceea, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa ii oferi spatiul necesar pentru a-si recapata controlul.

Se indoieste de relatia voastra

  • INDICIU: Tine mereu un obiect in mana. Cel mai probabil evita intimitatea, din moment ce isi tine mainile ocupate si nu te poate atinge. Patti Wood, expert in limbajul corpului, spune ca in acest fel barbatii creeaza o distanta psihica pana cand sunt gata sa ia o decizie, acesta fiind modul prin care ei isi proceseaza sentimentele.
  • CUM SA-L FACI SA VORBEASCA: Spune-i verde-n fata. Poti folosi o fraza de genul: “Imi place ca suntem atat de deschisi unul cu celalalt, dar am impresia ca exista ceva nu imi spui.” Daca evita raspunsul, preseaza-l, spunandu-i ca poti suporta orice. Asta il poate convinge ca nu o sa iti iesi din minti, unul dintre lucrurile de care barbatii se tem cel mai tare. Daca incepe sa vorbeasca, toate bune. Dar daca il vezi ca este indecis in privinta relatiei, sugereaza-i sa luati o pauza. Poate asta il va convinge sa ti se destainuie in cele din urma.

 

Comments

comments

Leave a Reply