Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Ce inseamna o relatie pozitiva

Ce inseamna o relatie pozitiva

 

Am vorbit despre ce înseamnă o relaţie toxică, aşa că este corect să ştii ce înseamnă o relaţie pozitivă şi care sunt semnele şi beneficiile acesteia.

Iată care sunt semnele care arată că esti prinsă într-o relaţie pozitivă.

1. Timp petrecut împreună. Cupluri petrec timp mult împreună şi împart acelaşi teritoriu. Cuplurile care sunt angrenate într-o relaţie sănătoasă au preocupări comune şi stau împreună chiar dacă fac lucruri diferite. În plus multe din activităţile lor sunt comune.

2. Spui fără angoase “îmi pare rău”. O relaţie pozitivă nu este neapărat o relaţie paradisiacă, ci o relaţie în care cei doi parteneri sunt capabili să spună, fără resentimente sau stres ”îmi pare rău”. Perechile sănătoase sunt dispuse să-şi ceară scuze, asta însemând că vor recunoaşte sincer când greşesc şi ceea ce greşesc.

3. Încrederea unul în celălalt. Într-o relaţie sănătoasă şi pozitivă totul este transparent. Acest lucru nu se întâmplă peste noapte şi este semnul unei relaţii care a parcurs deja un drum lung. Un partener bun este cel care oferă încredere şi care respectă încrederea pe care o are partenerul.

4. O relaţie pozitivă te face mai bună. O relaţie pozitoivă îşi dă încredere, te face mai spirituală, mai amuzantă, mai bună, mai generoasă, pentru că eşti oglinda relaţiei pozitive pe care o trăieşti.

5. Reciprocitate. Acesta este unul din semnele care arată că eşti într-o relaţie pozitivă. Reciprocitate în gesturi, comuniune în gânduri, consecvenţă în gesturi, acestea sunt detaliile esenţiale ale unei relaţii pozitive.

 

Comments

comments

Leave a Reply