Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Ce patesti daca nu faci sex

Ce patesti daca nu faci sex

Te-ai gândit ce se poate întâmpla cu tine dacă obiceiul de a evita sau refuza o partidă de sex devine obişnuinţă? Iată ce poţi să păţeşti dacă nu faci sex.

În primul rând absenţa relaţiilor sexuale între parteneri poate duce la afectarea gravă a relaţiei. Din păcate cu cât un cuplu are mai multă „vechime”, cu atât evitarea relaţiilor intime este mai obişnuită. Tocmai de aceea, unii parteneri ajung să nu mai facă deloc sex şi caută un refugiu într-o relaţie extraconjugală.

În absenţa sexului, gradul de nemulţumire într-o relaţie poate ajunge la 50-70% şi poate chiar să o destrame, mai spun specialiştii, care oferă şi o serie de argumente ce ar trebui să îi convingă pe oameni „să îşi reia” viaţă sexuală. Absenţa relaţiilor sexuale te „deconectează” de partener.

Nu este obligatoriu să faci sex. Există gesturi tandre care pot ajuta un cuplu să rămână legat unul de celălalt. Îmbrăţişări, sărutări sau dormind împreună dezbrăcaţi, pot apropia un cuplu, dar chiar şi aşa aceste momente de tandreţe nu pot să ţină loc de sex. Pentru bărbaţi, spre exemplu, sexul reprezintă o modalitate de a-şi arată dragostea, având în vedere că aceştia nu se prea pricep să-şi exprime emoţiile spre deosebire de femei pentru care absesnţa sexului este mai uşor de suportat.

O relaţie fără sex este lipsită de cel mai intens mod prin care partenerii îşi arată afecţiunea. Dragostea fără sex este prietenie şi chiar dacă e bine că doi oameni care sunt într-o relaţie să fie şi prieteni, există riscul că ei să rămână doar atât: prieteni.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/11/25/78769647.jpgIată ce efectele asupra organismului dacă nu faci sex.

Nervozitatea. Activitatea sexuală funcţionează că un element-tampon pentru provocările cu care va confruntaţi în relaţie. Spre exemplu, când găseşti gunoiul nearuncat, sunt mai puţine şanse să-ţi ieşi din fire, dacă în urmă cu o seară aţi avut o noapte memorabilă de amor.

Lipsă de încredere. Oamenii care nu fac sex sunt mai nesiguri, mai lipsiţi de încredere. Faptul că ştii că există un om care te doreşte şi care face sex cu tine îşi creşte stimă de sine. Te face să te simţi atrăgător, iubit şi special şi, implicit, mai bun.  

Infidelitatea. Dacă nu faci sex intereseul pentru sex scade în mod natural, dar dacă apar tentatţii vei ceda foarte uşor. Astfel că cei care nu fac sex vor fi predispuşi la infidelitate.

Lipsă de concentrare, oboseală, scaderea imunităţii. Oamenii de ştiinţă au dovedit că o activitate sexuală constantă creşte nivelul de concentrare, creşte nivelul de oxitocină şi endorfină, scade durerile menstruale şi diminueaza stresul. În plus creşte imunitatea generală. Totodată, cei care fac sex de două ori pe săptămâna sunt mai puţin expuşi riscului de a face boli de inimă sau cancer de prostată sau mamar. (Otilia Ignat)

Comments

comments

One thought on “Ce patesti daca nu faci sex

  1. Sanatate! Dar sa stitii ca un om nu poate face ce vrea cand vrea cu cine vrea mai ales daca provi dintr-o familie saraca,, si esti si tu sarac” nu poti avea o viata sexuala activa, ,,femeile vor un nivel de trai decent care sa il ofere barbatul si asta este cam greu intr-o tara ca Romania sincer unde salariul mini este 200 de euro pe luna”.
    Aa ca nu-i e mirare ca avem o populatie stresata plina de scandal si retrasa sau necomunicativa si respingatoare.
    Multumesc!

Lasă un răspuns