Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > Ce poate distruge o casnicie?

Ce poate distruge o casnicie?

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat ca exista cateva cauze predominante care duc la destramarea cuplurilor. Cu putin efort, atat din partea ta, cat si din partea lui, problemele pot fi rezolvate. Iata pericolele cele mai mari pentru un cuplu:

Infidelitatea

  • “O data nu se pune!”

Tentatii sunt la tot pasul. Iar scuzele… usor de gasit, chiar daca niciodata plauzibile. Ceea ce nu stii nu-ti poate face rau, ar spune unii. In realitate, atunci cand intervine o a treia persoana intr-o relatie, escapada e urmata de un sir lung de minciuni si, inevitabil, de indepartarea fata de partener.

Gelozia

  • “Sigur imi ascunde ceva!”

Chiar si dupa multi ani petrecuti impreuna, suspiciunile se strecoara in viata de cuplu. Il cunosti, ai incredere in el, dar… putina precautie nu strica. Treptat-treptat, in sufletul tau incolteste samburele geloziei: un zambet suspect, aruncat altei femei, un fir lung de par care-i atarna pe haina… urmate de intrebari, banuieli, nelinisti. Te indoiesti de iubirea lui, il interoghezi, il verifici. Scenariile tale corespund uneori cu realitatea. Apoi, iti pare rau. Dar pe el, daca se stie nevinovat, toate acestea il afecteaza. Rezultatul? Ajunge la saturare.

 

Pasivitatea

  • “Nu vine totul de la sine?”

Dupa un timp de convietuire, intervine acel soi de blazare, acea rutina de care se plange toata lumea. Nu mai simti la fel ca la inceput nevoia sa te faci frumoasa numai pentru el sau sa-l astepti acasa cu o surpriza placuta. Nici el nu-ti mai cumpara flori ca inainte, ba chiar ai senzatia ca te evita uneori. Si fiecare amana rezolvarea situatiei…

Egoismul

  • “Am atatea pe cap!”

“Nu e treaba mea s-o ajut la vase! La curatenie, nici atat. Doar pana acum s-a descurcat foarte bine”. Iar daca el are atitudinea asta, tu de ce te-ai preocupa sa nu-i lipseasca nimic? Uneori, uitam de cel de langa noi, de dorintele si de nevoile lui. Daca ne punem mereu pe primul plan, acolo vom ramane. Dar singuri.

Proasta comunicare

  • “N-am nevoie de explicatii!”

Cand incepem o discutie, avem deja o convingere formata despre ceea ce urmeaza sa ne spuna partenerul. Raspunsurile lui le interpretam negativ, inca dinainte de a incerca sa le intelegem. In final, ne indepartam si ne inchidem in noi. Atunci cand nu-ti este clar daca l-ai inteles pe iubitul tau, intreaba-l. Da-i ocazia sa explice. Asculta-l!

 

Comments

comments

Leave a Reply