Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Ce varsta trebuie sa aiba partenerul ideal

Ce varsta trebuie sa aiba partenerul ideal

Un studiu efectuat la Universitatea din Colorado arata ca, in cazul cuplurilor cu diferente mari de varsta, fericirea nu este chiar atat de mare pe cat incearca sa o arate unele perechi de la Hollywood. Intrebarea pe care si-au pus-o cercetatorii a fost: ce varsta trebuie sa aiba partenerul ideal.

Desi cuplurile unde diferenta de varsta sare in ochi sunt remarcate, partenerul ideal este cel care are o varsta cat mai apropiata, arata concluziile cercetarii amintite.

Oamenii care se casatoresc cu cineva apropiat ca varsta sunt mai castigati decat cei care isi leaga destinul de persoane mult mai tinere sau cu o experienta de viata indelungata.

De cele mai multe ori, cei care se casatoresc cu persoane aflate la extreme din punct de vedere al varstei au venituri mai mici, sunt mai putin educati si mai putin atractivi decat cei care nu procedeaza astfel.

“Hugh Hefner este un exemplu negativ“, spune Hani Mansour, profesor asistent de economie la Universitatea din Colorado. Studiul a dovedit ca barbatii care-si aleg neveste mult mai tinere fac mai putini bani decat cei casatoriti cu femei de varsta apropiata. In plus, studiul a aratat ca barbatii care sunt casatoriti cu femei cu cel putin opt ani mai putin decat ei au un IQ cu 8,4 puncte mai mic decat cei cu sotii de varsta comparabila cu a lor.

In ceea ce le priveste pe femeile maritate cu barbati mult mai in varsta, acestea sunt, dincolo de aparente, mai putin atractive decat cele casatorite cu barbati de varsta lor.

 

Comments

comments

Leave a Reply