Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cele 4 certuri care sperie un barbat

Cele 4 certuri care sperie un barbat

“Muncesti prea mult”

Deseori munca lui reduce din timpul si atentia pe care ar trebui sa ti le acorde. De ce? Majoritatea barbatilor simt o presiune intensa da a reusi, vor sa fie ei cei pe care se poate conta, sa fie la curent cu tot ce se intampla. Iar cand tu ii zici ca nu ar trebui sa te neglijeze in favoarea jobului, el se retrage. Asta din cauza ca ar prefera sa aleaga intre bine si rau, decat intre doua lucruri la fel de importante pentru el, dar atat de diferite.

“Cum era fosta iubita?”

Vrei sa stii cum o cheama, cu ce se ocupa, ce anume il atragea la ea si, mai ales, de ce s-au despartit. Iar el si-ar dori sa fii tacuta si discreta precum un agent CIA. Ceea ce nu face decat sa declanseze speculatii in mintea ta: trebuie sa fi fost grozava, ea trebuia sa se fi despartit de el, ea trebuie sa fi fost dragostea vietii lui si tot asa. Adevarul poate sa nu fie nici unul dintre cele enumerate.

Cert este ca el vrea sa dezvaluie cat mai putin despre fosta lui relatie amoroasa. Daca iti spune despre calitatile fostei iubite, ii este frica ca vei incepe sa te compari cu ea si sa te simti in inferioritate. Daca spune lucruri urate despre ea, pierde dublu: vei gandi rau despre el – “Asa o sa vorbeasca si despre mine daca nu o sa mai fim impreuna?”, si te vei intreba de ce s-a cuplat cu o tipa care nu era buna de nimic.

 

“Relatia nu mai merge”

Fraze pe care nu vrem sa le auzim intr-o cearta:

  • “Calmeaza-te.”
  • “Te iubesc.”
  • “Cum vrei tu…”
  • “Stiai ca sunt asa.”

Barbatii urasc tipetele, insultele, plansetele si spartul veselei. Chiar daca relatia nu a mers asa cum ati fi vrut amandoi, el nu-si doreste sa se termine totul urat.

De ce? Pentru ca-i pasa de prea mult de reputatia lui si nu vrea sa fie perceput ca un tip rau sau ca unul care merita sa fie… calcat de masina. Chiar daca vrea ca relatia sa se termine, nu-si doreste o despartire urata. De aceea, majoritatea barbatilor – si aici ii includem pe cei care pornesc de la premisa ca orice relatie ajunge la despartire – incearca sa-si faca revenirea pe “taramul celor singuri” cat mai linistit. Chiar daca trebuie sa recurga la minciuni pentru ca separarea sa fie cat mai amiabila.

“Cum facem nunta?”

Fraze care fac minuni:

  • “Spune-mi ce te framanta.”
  • “Esti atat de frumoasa.”
  • “Imi pare rau. A fost vina mea.”

Nu CAND, ci CUM! Este vorba despre certurile care apar din momentul in care iti pune pe deget inelul de logodna si pana cand iti ofera verigheta.

Stie ca tu vrei ca el sa se implice in toate deciziile planificarii nuntii, de la lista de invitati, pana la stilul sevetelelor de la masa. De asemenea, un barbat care cunoaste femeile stie ca “Depinde de tine” si “Fa cum vrei tu” sunt cuvinte pe care nu ar trebui sa ti le spuna niciodata.

Dar prefera sa stea deoparte, si nu pentru ca ar fi dezinteresat, ci pentru ca el considera nunta ca fiind ziua ta cea mare. Asa ca, simte-te bine, fa cum iti place tie si nu te infuria pentru ca el nu-ti spune daca prefera crema de unt sau martipanul.

 

Comments

comments

Leave a Reply