Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Citeste sentimentele pe chip!

Citeste sentimentele pe chip!

Daca suntem foarte atenti la interlocutorul nostru, mimica lui ne poate ajuta sa aflam care sunt trairile din spatele unui limbaj ce poate nu comunica prea multe. Iata cateva tehnici de a descifra emotiile ce se nasc in suflet, dar se vad pe chip.

Frica http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/04/19/sentimente-furie2.jpg

Expresia faciala a fricii este deseori confundata cu expresia surprinderii. Dar, cand cineva e surprins, ochii ii sunt mai larg deschisi decat in cazul fricii. Cand cuiva ii este teama, colturile gurii sunt usor cazute, iar arcul sprancenelor se aplatizeaza.

Bucuria

E bine definita de miscarea a doi muschi faciali: muschiul zigomatic e cel care ridica colturile gurii, dar daca vrem sa detectam sinceritatea zambetului, trebuie sa ne uitam la ochi, nu la gura. Cand nu se intampla nimic in aceasta zona, bucuria e una falsa. Sau e vorba doar de un zambet de politete. Cand sentimentul e autentic, musculatura din jurul ochilor se strange, apar mici riduri de expresie, iar ochii se micsoreaza si devin umezi.

Furia

Furia actioneaza in trei locuri de pe chip: sprancene, ochi si gura. Cand un om se simte amenintat sau agresat, sprancenele se arcuiesc, deseori asimetric, ochii se rotunjesc, iar buzele i se strang. Ridurile dintre ochi se adancesc, firele de spranceana se ridica.

Jena

Sentimentul de jena deplaseaza capul subiectului putin intr-o parte, dezvaluind gatul. Zambetul stanjenit difera de celelalte zambete pentru ca buzele sunt usor presate. Privirea nu este inainte, ci in jos, iar ochii nu se umezesc, ca in cazul zambetului de bucurie.

Toate aceste modificari faciale si miscari nu sunt neaparat exagerate, cateodata trebuie sa fii foarte atent pentru a le observa la persoanele care vor sa-si reprime adevaratele sentimente.

 

Comments

comments

Leave a Reply