Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Concediu de impacare

Concediu de impacare

Alegerea locului

Are o mare importanta. De cele mai multe ori, certurile frecvente apar din pricina unei vieti prea agitate pentru a avea timp si de cuplu: copiii, serviciul, graba de a bifa toate indatoririle de peste zi nu va mai lasa timp pentru voi si pentru dragostea voastra. Amandoi va simtiti frustrati si, asta-i omul, amandoi dati vina pe celalalt ca nu se implica mai mult.

Ce-i de facut? Simplu: sa faceti ceva impreuna, ceva care va place, intr-un loc care va place amandurora. Sa plecati intr-un concediu convenit de comun acord, intr-un loc care v-a placut mult odata, cand lucrurile mergeau ca pe roate, sau undeva unde visati de mult sa mergeti impreuna.

Amintiri placute

Da, amintirile placute, poate si lucrurile placute pe care le faceati pana nu demult impreuna va vor ajuta sa uitati de frustrari, ba, mai mult, sa discutati cu umor despre ele. Pentru ca, fara doar si poate, acestea trebuie lamurite. Doar pe asta s-a bazat dragostea voastra! Pe incredere, pe suportul celuilalt, pe cuvantul-cheie „impreuna“. Concediul acesta nu exclude prezenta copiilor, dar, daca l-ati putea face in doi, ar fi cu adevarat miraculos pentru impacare.

Pentru ca veti putea rememora, fara teama c-ar trebui sa dati explicatii, toate nebuniile si frumusetile inceputului, cand totul parea mai usor de rezolvat. Nu ca viata ar fi fost mai usoara, ci doar pentru ca aveati mai multa grija de dragostea voastra, va gaseati timp pentru o imbratisare. Munceati pe branci, dar reuseati sa furati timp pentru mangaieri, chiar si cand copiii se luptau cu colicile.

Aventura in doi

Ar mai fi varianta a doua, a aventurii. Acum nu zic sa va transformati peste noapte in Indiana Jones, dar descoperirea unor locuri la care ati visat atat timp v-ar face sa va amintiti toate acele mici amanunte care v-au adus impreuna: pasiunile comune, faptul ca va intelegeati din priviri, ca fiecare stia sa-i lase spatiu celuilalt fara sa para indiferent. E drept ca, pentru un astfel de concediu de impacare, ati avea nevoie de mai multa intimitate.

Prin urmare, copiii ar trebui lasati intr-un loc de incredere, cu oameni de incredere, unde sa le placa mult. Asta, ca sa nu te simti stresata si vinovata ca i-ai „parasit“.

Epilog

Una peste alta, un concediu de impacare ar fi minunat fara copii, intr-un loc drag sau mult visat, lipsit de griji, fara prejudecati, fara retineri. Ar fi un timp in care sa va reamintiti acel cuvant-cheie de care vorbeam mai sus: impreuna. Si inca un timp in care sa aveti tot timpul unul pentru celalalt.

 

Comments

comments

Leave a Reply