Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Cum pastrezi pasiunea in cuplu

Cum pastrezi pasiunea in cuplu


Îţi aduci aminte de perioada când nu îţi puteai lua mâinile de pe partener? O privire, o atingere şi toată ziua radiai. Arătai bine, erai interesată, păreai să ai cantităţi inepuizabile de energie pentru romantism şi sex. Dar acum că sunteţi împreună de ceva timp lucrurile s-au schimbat.

Zilele tale sunt pline de liste cu lucrurile ce trebuie făcute, de obligaţii sociale şi nu neapărat de nopţi fierbinţi şi mesaje de dragoste. Când partenerul te mângâie mai degrabă devii somnoroasă decât excitată. Somnul sau televizorul ajung să sune mai bine decât sexul. Îţi iubeşti partenerul, dar poate nu te mai simţi ca la început. Din păcate, euforia rar durează pentru totdeauna, mai ales când responsabilităţile vieţii primează. Dintr-o dată nu mai ai timp pentru o mângâiere tandră, o conversaţie intimă şi cu atât mai puţin pentru o noapte întreagă de romantism şi sex.

1. Arată-ţi dragostea prin gesturi mici

Lasă-i un bileţel pe pernă, în servietă sau în cartea pe care o citeşte. Adu-i acasă ceva bun. Dă-i un mesaj, sună-l sau trimite-i un email spunându-i că te gândeşti la el. Scrie o listă cu motivele pentru care îl iubeşti şi apreciezi, apoi şopteşte-i fiecare din aceste lucruri la ureche. Câteodată gesturile mici lasă o impresie puternică.

2. Animă lucrurile

Sparge bariera acelui ”m-am plictisit” care de multe ori îmbolnăveşte relaţiile lungi; învăţând ceva sau făcând ceva nou împreună. Participarea la activităţi în doi este de multe ori liantul ce face ca relaţiile să funcţioneze şi vă aduce fericire. Mergeţi să patinaţi, luaţi lecţii de salsa, plimbaţi-vă cu rolele, închiriaţi biciclete pentru două persoane sau sărbătoriţi şi alte evenimente în afară de aniversarea voastră – cum ar fi prima oară când aţi făcut sex sau prima săptămână de când aţi început dieta. Este uimitor ce puteţi realiza ieşind din rutină şi trecând peste zona de confort a vieţii amoroase.

3. Fii generoasă cu complimentele

Spune ”mulţumesc”, oferă-i o îmbrăţişare, fă-i un compliment – orice îi arată că îţi dai seama cât de mult înseamnă pentru tine şi că îl apreciezi, accentuând pe caracteristicile pozitive şi pe ceea ce este bun în celălalt şi în relaţia voastră ajungi la o situaţia de tip win/win (câştig/câştig). Când eşti mulţumită de tine şi de lucrurile bune din viaţa ta, atragi mai multe lucruri bune.

4. Crează timp doar pentru voi

Nimic nu spune ”te iubesc” mai mult decât petrecerea timpului împreună. Înainte de a ieşi în fugă dimineaţa, încearcă să te trezeşti cu o oră mai devreme să luaţi micul dejun împreună, să citiţi un pasaj inspiraţional cu voce tare sau să faceţi o plimbare matinală. La sfârşitul zilei în loc să te arunci în faţa televizorului sau a calculatorului, puteţi încerca să vă oferiţi reciproc un masaj, să faceţi un duş împreună sau chiar să citiţi un roman erotic cu voce tare, poate chiar să vă povestiţi fanteziile înainte de a va băga la somn. Dacă îţi faci timp în cursul zilei pentru a aduce intimitate în viaţa voastră, legătura dintre voi se va consolida şi va pregăti atmosfera pentru sex.

5. Vorbeşte clar, sincer şi frecvent

Comunicarea este una dintre uneltele de bază pe care le avem pentru a ne conecta. Când avem încredere să-i spunem partenerului cine suntem, ce avem nevoie şi cum ne simţim, deschidem calea către o intimitate mai profundă. Cel puţin 30 de minute pe zi, pune semnul de ”nu deranjaţi” către lume. Închide telefonul, închide uşa şi spune-le copiilor să nu bată la uşă decât dacă este o urgenţă. Întreabă-ţi partenerul ce aşteptări şi dorinţe are de la tine, luaţi cuvântul cu rândul. Onestitatea este esenţială. Acest lucru necesită timp şi răbdare, dar merită.

 

Comments

comments

Leave a Reply