Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Cum sa refuzi elegant avansurile

Cum sa refuzi elegant avansurile

 

Indiferent de motivele pentru care nu îţi doreşti să răspunzi avansurilor unui bărbat, există modalităţi elegante de a refuza politicos. Fie că eşti măritată, nu îţi place pretendentul sau îl consideri un foarte bun prieten, aceasta este o situaţie pe care orice doamnă sau domnişoară trebuie să o rezolve cu eleganţa specifică sexului frumos.

Pasul 1: Gândeşte-te foarte bine înainte să vorbeşti. Care sunt motivele adevărate pentru care nu îţi doreşti să răspunzi avansurilor acestui bărbat? Dacă eşti deja într-o altă relaţie, fii sinceră despre acest lucru şi subliniază cu delicateţe că eşti ataşată emoţional de o altă persoană.

Pasul 2: Dacă e vorba de un prieten apropiat care a înţeles greşit intenţiile tale, trebuie să îi spui că îl priveşti ca pe un prieten şi dacă el refuză să mai petreacă timpul cu tine, încearcă să fii înţelegătoare din această privinţă. Tu ai suporta să fii mereu lângă un barbat pe care îl placi şi să ştii că nu va fi al tău niciodată?

Pasul 3: Ai grijă până unde mergi cu sinceritatea. Chiar dacă vorbim despre un bărbat, refuzurile de tipul ”nu te găsesc atrăgător” nu sunt bine primite. Alege să spui că nu doreşti o relaţie în acest moment sau că ai alte priorităţi. Spune-i că nu consideri că sunteţi compatibili emoţional şi dă-i exemple de situaţii în care crezi că părerile voastre nu se vor potrivi. Desigur, aceasta presupune să cunoşti bărbatul care îţi face avansuri pentru că altfel argumentele tale nu vor avea sens.

Pasul 4: Fii atentă la insistenţe. În mod normal, când oferi explicaţii raţionale pentru a nu fi cu un bărbat, refuzul tău ar trebui luat ca atare. La alte insistenţe, nu eşti obligată să oferi explicaţii adiţionale sau să repeţi tot ceea ce ai menţionat deja. Decizia ta trebuie respectată şi este dreptul tău să refuzi un bărbat. Să nu iei niciodată în considerare varianta ”hai să încercăm, poate merge” doar pentru că un bărbat insistă sau pentru că îţi este milă de el. Trebuie să ţii cont de atracţia ta pentru persoana respectivă şi să nu accepţi avansurile cuiva fără să te gândeşti unde poate duce acest lucru. Dacă unul din voi se îndrăgosteşte când celălalt nu este dispus să aibă o relaţie serioasă?

Pasul 5: Încearcă, pe cât posibil, să păstrezi relaţia de prietenie. Există cazuri în care un avans eşuat poate duce la o prietenie pe cinste, mai ales dacă bărbatul care îţi face avansuri este deja prietenul tău. Dacă face parte din aceeaşi gaşcă de prieteni, trebuie să fii şi mai atentă la păstrarea relaţiilor cordiale deoarece circumstanţele vă vor mai aduce pe amândoi în acelaşi loc.

Important este să ştii să evaluezi situaţia. Uni bărbaţi sunt insistenţi pentru că te plac foarte mult. Alţii caută doar o aventură şi te consideră o femeie atractivă. În momentul în care refuzi un bărbat cu tact, este posibil să devii şi mai dorită (ştii deja povestea cu instinctul de vânător al bărbatului) şi atunci trebuie să ştii cum să ieşi din aceste situaţii cu fruntea sus.

 

Comments

comments

Leave a Reply