Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Cum te vindeci de gelozie

Cum te vindeci de gelozie

Din orice unghi am privi această problemă, gelozia este stresantă şi neproductivă. Ea are nenumărate rădăcini şi poate fi direcţionată către multe persoane din viaţa ta. Femeile nu sunt geloase doar pe partenerii lor, ci şi pe prieteni sau colegii de muncă. În anumite cazuri, ea se naşte din instinctul de conservare, dar se întâmplă în multe cazuri ca ea să fie dusă la extrem şi să aducă cu sine numai dezavantaje.

Cum te vindeci de gelozie? Este posibil aşa ceva?

Recunoaşte că ai o problemă
Ca în orice situaţie de reparare a unui anumit tip de comportament, primul pas este să recunoşti că ai o problemă. Tu eşti o persoană iubitoare şi înţelegătoare iar gelozia te împiedică să arăţi acest lucru. Ea nu te mai lasă să îţi atingi anumite scopuri.

Ştii că gelozia din tine este dusă la extrem atunci când:
– Îţi petreci majoritatea timpului râvnind la lucrurile altora.
– Te compari mereu cu cei din jurul tău şi ai impresia că alţii sunt mai buni ca tine.
– Compari mereu relaţia ta cu a altora şi îţi doreşti să fii şi tu la fel de fericită.
– Eşti convinsă că orice persoană de sex feminin care intră în contact cu iubitul tău are un singur scop: să îl fure.
– Îţi verifici partenerul la orice pas, fiind mereu cu ochii pe telefonul lui sau accesându-i conturile de pe reţelele de socializare.

Descoperă ce te-a adus aici
După ce ai trecut de primul pas, trebuie să înţelegi care este cauza acestei gelozii. Dacă simţi invidie faţă de anumite persoane, înseamnă că există nişte neajunsuri în viaţa ta. Dacă eşti geloasă pe alte relaţii şi ai impresia că alţii sunt de zeci de ori mai fericiţi ca tine, ai nevoie de îmbunătăţiri în propria ta relaţie şi simte-te liberă să îi pui capăt dacă simţi că nu merită salvată.

În momentul în care eşti geloasă din cauza lucrurilor pe care alţii le au şi tu nu, atunci suferi de nesiguranţă şi lipsă de încredere în propria ta persoană.  Dacă gelozia ta se naşte din aspectul fizic mai plăcut al altor persoane, încearcă să dezvolţi un stil propriu. Fă exerciţii şi urmează un regim alimentar mai strict. Descoperă care sunt calităţile tale şi scoate-le în evidenţă pentru a te simţi mai bine în pielea ta.

Îmbunătăţeşte toate relaţiile tale
Atunci când eşti realmente fericită cu cei din jurul tău, gelozia începe să dispară. Relaţia cu familia ta este un punct de plecare. Petrece mai mult timp cu ei şi nu vei mai fi niciodată geloasă pe alte familii. Viaţa ta sentimentală trebuie să îţi aducă şi ea fericire, deci lucrează la sinceritatea şi comunicarea dintre voi doi.

Dacă nu eşti într-o relaţie, priveşte mereu partea plină a paharului şi bucură-te de toate lucrurile pe care le poţi face şi pe care nu ţi le-ai fi permis dacă erai într-o relaţie. Petrece mai mult timp cu prietenii tăi şi încearcă să îi antrenezi în activităţi distractive. Cu siguranţă că un weekend la munte sau un grătar într-o duminică însorită te va face să uiţi de gelozie.

Afla ce se intampla in corp cand esti geloasa

Comments

comments

Leave a Reply