Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > De ce este important sa ai o viata sexuala activa?

De ce este important sa ai o viata sexuala activa?

 

Chiar dacă sexul oferă o senzaţie plăcută, trebuie să ştii că el este şi benefic pentru sănătatea ta. Descoperă în următoarele rânduri ce beneficii îţi aduce o viaţă sexuală activă.

Menţine sistemul imunitar la cote ridicate

Femeile care au o viaţă sexuală activă se îmbolnăvesc mai rar. Corpul lor este mult mai protejat de bacterii şi virusuri, iar rezultatele unui studiu al Universităţii din Pennsylvania au demonstrat faptul că studenţii care fac sex de două ori pe săptămână, au un nivel mai ridicat de anticorpi în organismul lor comparativ cu studenţii care întreţin raporturi sexuale mai rar. Cu toate acestea, pentru a te asigura că ai un sistem imunitar sănătos, trebuie să şi mănânci corect, să dormi suficient şi să faci exerciţii fizice.

Creşterea libidoului

Femeile cu o viaţă sexuală activă au nivel al libidoului mult mai îmbunătăţit. Sexul ajută la lubrifierea  vaginului, îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi menţine elasticitatea.

Scade nivelul de stres

Ştii senzaţia aceea de relaxare totală pe care o simţi după actul sexual? Ei bine, sexul te ajută să dormi mai bine, combate stresul şi te face să te simţi mai bine chiar şi a doua zi.

Controlul vezicii

Un pelvis mai puternic este foarte important pentru evitarea incontinenţei, fenomen care afectează circa 30% dintre femeile de pe întreg mapamondul, la un anumit punct din viaţa lor. Atunci când întreţii relaţii sexuale, muşchii pelvisului tău sunt antrenaţi, iar orgasmul duce la o contracţie a acestor muşchi, lucru care îi întăreşte.

Scade riscul atacului de cord

O viaţă sexuală activă este foarte bună pentru inima ta. Sexul este capabil să balanseze nivelul estrogenului din organismul tău care, dacă are un nivel scăzut, poate duce la multe probleme de sănătate precum diferite boli de inimă sau osteoporoză.

Alină durerile

Înainte să te întinzi după o aspirină, încearcă să o înlocuieşti cu un orgasm. Orgasmul poate bloca durerea prin eliberarea unui hormon specific capabil să facă acest lucru. Stimularea fără orgasm poate ajuta şi ea. Stimularea vaginală blochează durerile de spate şi de picioare şi poate inclusiv să aline durerea cauzată de crampele din timpul menstruaţiei, durerile cauzate de artrită şi chiar durerile de cap. Aşa că, te sfătuim să te gândeşti de două ori înainte de a refuza o partidă de sex din cauza unei migrene.


Pe lângă beneficiile de mai sus, îţi mai oferim câteva motive pentru care sexul ar trebui să fie o parte constantă din viaţa ta:

1.Dacă te săruţi des în timp ce faci sex, produci o cantitate mai mare de salvă care scade nivelul acizilor din gură,ei fiind cauza principală a cariilor şi a respiraţiei uât mirositoare.
2.Sexul combate alergiile. O partidă de sex îţi poate desfunda nasul şi este indicat în cazul persoanelor care suferă de astm.
3.Sexul îmbunătăţeşte simţurile, mai ales pe cel olfactiv. După orgasm, corpul nostru produce un hormon numit prolactină care duce la naşterea de noi celule ai simţului olfactiv.

 

Comments

comments

Leave a Reply