Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Dezavantajele relatiei cu un barbat mai in varsta

Dezavantajele relatiei cu un barbat mai in varsta

 

Nu negam ca exista avantaje in a fi cu un barbat mai in varsta, desi ele sunt vazute mai mult de catre femeile implicate in acest gen de relatie decat de catre cei din exterior. Dar sunt cateva aspecte care, chiar si ele trebuie sa recunoasca, sunt in defavoarea lor.

Daca barbatul respectiv este atras de femeile mai tinere, mai tarziu, cand iubita lui imbatraneste, oare nu va cauta din nou tineretea in altcineva? Exista exemple de barbati celebri, care desi se indreapta spre senectute, cauta cu predilectie femei mai tinere decat ei: Donald Trump, Jack Nicholson, Bruce Willis sau Hugh Hefner. Da, exista barbati in permanenta cautare de suflet-pereche, dar “proaspat”, considerand probabail ca asta le mai poate aduce inapoi putin din tineretea pierduta.

O sa spui ca e un risc pe care oricum ni-l asumam, chiar si langa un partener cu varsta apropiata de a noastra. Dar daca diferenta este mare, ce se va intampla mai tarziu, cand tu vei avea 30-40 de ani, iar el va ingrosa randurile pensionarilor care joaca sah in parc? Oricat va incerca sa tina pasul cu tine, la un moment dat ii va fi imposibil.

S-a constatat ca diferenta de varsta ideala intre parteneri este de 5 ani. Cuplurile in care ea este foarte tanara, iar el este la a treia tinerete, au sanse mici de supravietuire din cauza divergentei de opinii. Apartinand unor generatii diferite, fiecare poate avea pretentii diferite de la celalalt. Pana la urma, femeia va avea senzatia ca barbatul ii “inchide” viata si perspectivele, ceea ce lui ii genereaza un complex. Mai mult decat atat, pe masura ce inainteaza in varsta, gelozia lui se intensifica.

Poti sa spui ca la Hollywood exista astfel de cupluri si sunt durabile. Dar acolo e putin diferit: nu e greu de crezut ca o tanara care a amirat toata adolescenta ei un actor poate ajunge sa-l iubeasca atunci cand il intalneste. Asa a fost cu Calista Flockart (44) si Harrison Ford (66), Catherine Zeta-Jones (39) si Michael Douglas (64), Katie Holmes (30) si Tom Cruise (46).

Pana la urma, implicarea intr-o astfel de relatie este un act dictat de liberul arbitru al fiecaruia. Nu conteaza unde iti cauti iubirea, ci doar s-o gasesti. Priveste-te din afara, ca si cand nu ar fi vorba de tine, ci de cea mai buna prietena: este ea o persoana fericita? Atunci ingora prejudecatile si cliseele sociale si fa ce-ti spune inima.

 

Comments

comments

Leave a Reply