Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > El si ea, dupa despartire

El si ea, dupa despartire

Dupa ceva timp petrecut impreuna, cu bune si cu rele, cu certuri si incercari esuate de a salva o relatie care nu mai mergea, ati decis ca este cel mai bine sa puneti capat relatiei si sa porniti pe drumuri diferite. Dar veti trece oare amandoi la fel de usor peste despartire?

Ce face el?

Chiar daca n-ar recunoaste in ruptul capului ca sufera, barbatilor le este greu sa piarda confortul afectiv pe care il ofera o relatie de durata. Cel mai probabil dupa o dezamagire, el:

  • NU SE PLANGE. Mai rar vezi un barbat lamentandu-se dupa o despartire. Asta pentru ca barbatii au o gandire mult mai practica: nu le place sa-si planga de mila, nici sa se piarda in explicatii si detalii. Barbatul interiorizeaza frustrarea si isi spune “stop, de aici inainte incepe o noua etapa”. Chiar daca si-ar dori sa te caute, probabil nu o va face din orgoliu.
  • IESE LA BAUT. Pentru barbati, cel mai simplu mod de a da uitarii grijile si supararea este o iesire cu baietii. Iar bautura… nu poate lipsi. Chiar daca nu-si exprima suferinta prin cuvinte si lacrimi, barbatii sunt si ei expusi in momentele dificile riscului de a cadea in depresie sau chiar in patima alcoolului.
  • ALTA LA RAND! De indata ce se vede respins categoric si liber, barbatul isi poate propune pentru inceput, sa iasa la “vanatoare”. Poate ca va avea o relatie pasagera cu prima venita, cat sa-si dovedeasca o data in plus veleitatile de castigator. Insa… chiar daca relatia trecuta i se parea deja blazata si incepuse sa-si doreasca altceva, acum e momentul cand isi da seama ca un lucru nou nu inseamna neaparat ceva mai bun.

  • SE DETASEAZA. Nu-ti imagina ca, imediat ce ai inchis usa dupa tine, el va incepe sa-si analizeze greselile, ca-si caute partea de vina si sa te aseze pe un piedestal. Dimpotriva, poate rememora momentele mai putin placute ale relatiei, cand il cicaleai sau cand il asaltai cu acuze. Asta ca sa-i fie mai usor sa mearga mai departe.

Ce face ea?

Femeile sufera mai mult si trec mai greu peste deceptii, pentru ca… nu pot lasa trecutul in urma. Oricum, nu inainte sa-l disece…

  • ISI STRIGA DISPERAREA. Cand i se intampla ceva important, o femeie nu poate sa nu vorbeasca despre asta, Isi suna imediat mama sau prietena cea mai buna si povesteste totul in detaliu. Il acuza pe el, isi cauta scuze, asteapta sustinere. O sustinere din care ii vine toata alinarea.
  • CAUTA VINOVATUL. Desi e convinsa ca el a gresit de prea multe ori si ca nu mai era chip sa continue relatia, o urma de regret tot exista: chiar nu se mai putea face nimic? Oare nu a fost si vina mea? Cu un lung sir de invinovatiri de genul “dar, daca as fi…”, femeia isi face rau singura. Vorbind la nesfarsit despre un trecut dureros, nu-l poti lasa in urma.
  • DA IAMA IN FRIGIDER. Dupa ce se satura de plans si de privit pozele care o leaga de el, e foarte probabil ca frigiderul s-o atraga mai ceva ca un magnet. In situatii stresante, mancarea pare sa ne distraga atentia si sa ne ofere o multumire de moment. Dar kilogramele acumulate astfel vor fi doar un motiv in plus de deprimare.
  • II ESTE TEAMA. O femeie renunta mai greu la o relatie pentru ca ea gandeste in perspectiva. Un esec o face sa-si piarda increderea in sine. Astfel, apare teama ca ar putea fi din nou dezamagita sau ca nu va reusi niciodata sa cucereasca in barbat mai bun. De aceea, prefera sa se incuie in casa si sa nu dea ochii cu nimeni.

Comments

comments

Leave a Reply