Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Esti confortabila in relatia ta cat sa-i impartasesti orice?

Esti confortabila in relatia ta cat sa-i impartasesti orice?

La începutul unei relaţii eşti foarte atentă cu look-ul tău: eşti machiată perfect, părul tău este mereu aranjat şi ai grijă cum mănânci şi ce spui. Deşi ar fi minunat să poţi fii tu însăţi de la bun început, este totuşi destul de greu. Cu timpul însă, începi să devii mult mai confortabilă lângă partenerul tău şi începi să îţi relaxezi comportamentul.

Iată ce poţi face acum, că eşti mai relaxată cu privire la “ce crede despre mine dacă mă vede aşa?”

Poţi mânca mai relaxată. La început aveai mare grijă că nu cumva să dai mâncare pe tine, sau să mănânci prea repede. Acum, după ce v-aţi obişnuit unul cu celălat, te poţi relaxa puţin când mănânci. Nu spun să renunţi la maniere, dar sigur nu vei face impresie proastă dacă renunţi la furculiţă atunci când mănânci carofi prăjiţi sau dacă te murdăreşti la gură de îngheţată. 

Să porţi ochelarii. Nu îţi place cum arăţi cu ochelari, dar uneori eşti nevoită să-i porţi. Nu îţi face probleme, sigur nu va observa, aşa cum după un timp nu mai observă nici că nu eşti machiată. Te iubeşte pentru că “eşti tu”, nu pentru ochelarii cu fund de borcan purtaţi ocazional.

Recunoaşte-ţi dependenţa de seriale. Nu spun că trebuie să minţi la inceputul relaţiei, dar nici să-i spui că nu poţi ieşi din casă că e seara cu serialul tău preferat (îl poţi înregistra). Dar, acum că eşti sigură că te iubeşte, îi poţi spune liniştită că atunci când e la TV serialul tău preferat nu te vei mişca de pe canapea pentru nimic în lume. Te va înţelege.

Îi dai parola de la telefon. Toată lumea are poze sau mesaje “suspecte” în telefon. La începutul relaţiei îşi poate face o părere greşită despre tine. Dar acum că te cunoaşte atât de bine nu poate decât să se amuze de discuţiile sau pozele făcute când ai ieşit cu prietenele. Îi poţi da parola liniştită, nu îţi e ruşine cu nimic, nu?

Te poţi face de ruşine. Nu eşti sportivă şi nu ai făcut sporturi niciodată. Dacă mergi prima dată cu el să alergaţi în parc, sau să mergeţi cu bicicleta, nu te stresa prea mult să arăţi bine sau să rezişti la fel de mult ca şi el. Dacă ai probleme cu direcţia la prima tură de bicicletă (nu ai mai mers pe bicicletă de când aveai 7 ani) nu-ţi face grij. În ochii lui vei fi simpatică şi te va iubi mai mult prin simplul fapt că faci eforturi pentru a petrece mai mult timp cu el.

Recunoaşte-ţi fricile. Şi noi şi ei avem anumite frici, unele păstrate din timpul copilăriei. Soţul meu are un sentiment de frică când o vede pe mama vitregă a Albei-ca-Zăpada în desenele animate ale lui Disney. Această frică o are de mic (l-a marcat profund), dar i-a luat cam un an să-mi spună lucrul acesta. Cu toţii avem frici mai mult sau mai puţin ciudate. Le putem împărtăşi partenerului când deja ne simţim confortabil şi ştim că nu va râde de noi. 

Tu ce frici ai? I-ai spus şi lui?

Comments

comments

Leave a Reply