Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Fanteziile sexuale in cuplu

Fanteziile sexuale in cuplu

Ce-i aia fantezie sexuala? O explicatie la rece ar fi urmatoarea: fantezia sexuala e reprezentarea imaginara a unei dorinte erotice constiente sau subconstiente.

Mintea produce imagini, idei si sentimente ce nu-si au locul in viata reala si pe care, in mod rational, nici nu ni le dorim. Dar ele ne pot domina la un moment dat, creand emotii placute si topindu-ne anumite inhibitii.

Termenul fantezie are radacini germane si se pare ca Freud l-a folosit intaia data atunci cand s-a referit la imaginatia cu substrat erotic.

Cui ii poate umbla mintea

Oricui! De orice sex, varsta sau ocupatie. Se spune ca, in privinta fanteziilor sexuale, ne impartim in doar doua mari grupe: cei care recunosc ca le au si cei care nu recunosc.

O alta prejudecata e ca barbatii se dedau mai mult gandurilor „vinovate“ decat femeile. Nimic mai fals, sustin sexologii. Singura diferenta e ca barbatii sunt mai putin pudici din punctul asta de vedere si vorbesc mai fara perdea despre ce-si doresc in pat.

Am o problema daca visez ca fac sex cu Brad Pitt?

Nici vorba! Fanteziile sexuale sunt semn de sanatate mentala si sexuala, nu-s vreo boala. Vorbim aici de trairile ocazionale, care nu-ti afecteaza mersul obisnuit al vietii, nu-ti pun pe butuci relatiile de dragoste si nu devin obsesii.

Se pare ca, inca de la varsta de sase ani, creierul produce fantezii, printre care si imagini de natura erotica. Nevoia de autostimulare sexuala tot de aici porneste si este si ea o componenta fireasca a dezvoltarii si cunoasterii de sine, nu un viciu sau un comportament deviant, asa cum se credea in vechime.

La ce e buna fantezia?

Imaginatia erotica este cel mai puternic afrodiziac, pentru ca, se stie, cea mai erogena zona a corpului uman este creierul. Cu putina imaginatie, poti transforma o seara banala de amor intr-un foc de artificii. In mintea noastra, scenariul de la asternut decurge impecabil: toate avem trupuri de fotomodele, fara celulita si colacei, iar zeul de langa noi ne iubeste si ne doreste cu patima.

Sexologii impart fanteziile in doua categorii: cele care ne condimenteaza viata sexuala alaturi de partenerul de suflet si cele menite sa ne scape de inhibitii pentru a ajunge sa avem o viata sexuala implinita.

Sa spun sau nu?

Cand vine vorba de marturisiri, situatia e la fel de delicata precum orgoliul omului drag. Sunt persoane carora le arde inima de gelozie si daca te vad ca suspini dupa personajul principal al unui film, un om in patul caruia, teoretic, ai infime sanse sa ajungi. Dar toti, nu numai cei extrem de posesivi, avem vanitatea de a ocupa in intregime mintea si visurile omului pe care-l iubim.

Deci, un nu hotarat marturisirilor cu nume si prenume, insa da fanteziilor ce tin de anumite pozitii sexuale, de „jucarii“ pentru pat, scenarii excitante si alte artificii menite sa resusciteze sau sa sporeasca pasiunea dintre voi doi!

Cele mai comune fantezii erotice

Scenariile erotice se construiesc in minte nu neaparat in timpul partidelor de sex, ci si de-a lungul zilei, cand se intampla sa faci altceva, cum ar fi , de exemplu, treburi de serviciu. Iar felul in care arata tabloul din mintea ta depinde de temperamentul tau, de educatie, de modul in care te percepi pe tine insati si de cat iti dai voie sa visezi.

Dorinte secrete ale femeilor

  • Sa faca dragoste in locuri salbatice (pe plaja, in padure) ori publice (in masina, in lift sau la birou).
  • Sa aiba drept partener de pat un actor celebru, un strain sau pe cel mai bun amic.
  • Sa faca striptease intr-un club plin de barbati frumosi.

Dorinte secrete ale barbatilor

  • Sa poarte conversatii deocheate in timp ce fac sex.
  • Sa satisfaca mai multe femei simultan.
  • Sa fie dominati in pat de o tipa razboinica si dezinhibata.

Comments

comments

Leave a Reply