Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Fanteziile sexuale satisfac doar creierul?

Fanteziile sexuale satisfac doar creierul?

Sa ne intelegem din start: daca ai din cand in cand anumite ganduri erotice, nu inseamna ca esti o persoana anormala sau perversa! Toata lumea obisnuieste sa se imagineze facand sex cu persoane, in locuri, pozitii ori situatii pe care, in realitate, din varii motive, nu le-ar aborda. Specialistii ne asigura ca este natu­ral sa ai fantezii erotice si ca acestea sunt un excelent amplificator al placerii sexuale.

Cu si fara Freud
Poate ca te simti vinovata sau “perversa” pentru unele dintre fantasmele ori visele erotice pe care le ai, deoarece le compari cu preceptele pe care le-ai invatat, iar imaginile care iti apar se incadreaza la capitolul “asa ceva nu se cuvine”. Freud considera ca visele sunt in general o exprimare a sexualitatii.

Astazi, numerosi specialisti ii impartasesc parerea: imageria din timpul somnului (si nu numai) te ajuta sa afli mai multe despre latura ta sexuala, despre dorintele intime si temerile tale.

De la Eva si Adam
Multe dintre fanteziile tale sunt asemanatoare cu ale majoritatii femeilor si, oricat de “anormale” ar parea, ele sunt foarte firesti si reprezinta o forma prin care creierul tau te anunta in clar ca vrea sa se bucure de sex.

Persoanele care nu au de­loc astfel de fantezii sunt rare (sub 3% din populatie) si se confrunta de obicei cu anu­mite dificultati in obtinerea orgasmului. Sexologii chiar le incurajeaza sa-si stimuleze imaginatia, pentru ca fantasmele sa le imbunatateasca viata sexuala.

 

Citeste si:

Comments

comments

Leave a Reply