Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Fat-Frumos al zilelor noastre. Exista?

Fat-Frumos al zilelor noastre. Exista?

Nu ne mai aşteptăm ca el să omoare dragoni sau să poarte veşminte pline de bijuterii, dar sunt puţine dintre noi care se vor mulţumi cu mai puţin de la un Făt-Frumos al zilelor noastre. Problema este că atunci când nu poartă vreo sabie şi adresa lui nu conţine cuvintele „castel” sau „palat”, este un personaj mai greu de găsit.

Cum arată, deci, Făt-Frumosul zilelor noastre? 

Îşi iubeşte familia

În timp ce Făt-Frumos din basme era preocupat de protejarea regatului său, bărbatul modern îşi pune familia pe primul loc. Îşi surprinde mama tunzându-i gazonul, chiar dacă el nu mai locuieşte în casa mamei lui de mult timp. Lui nu îi este fie frică de a fi primul care apreciază, pe pagina surorii lui, pozele nepoatelor şi nepoţilor lui. Şi i-ar apăra de oricine care ar vrea să-i rănească.

Citeste si: Traducem pentru femei ceea ce spun barbatii

Este un gentilom

Făt-Frumos le deschide uşa femeilor, se oferă să plătească, şi se uită în ochii tăi când vorbeşti. Cel mai important lucru este acela că aceastea sunt trăsături inerente ale unui Făt-Frumos- ele nu încep să dispară pe parcursul unei relaţii. De fapt, cu cât te cunoaşte mai bine, cu atât va fi un gentilom mai bun. Ştie că nu meriţi mai puţin de atât.

Este încrezător

Nu încrezut, nu arogant. De fapt, încrederea lui Făt-Frumos este una modestă, care provine din faptul că ştie lucrurile la care este bun, şi pe care le face bine şi des. Acceptă complimentele cu graţie şi nu îi este frică să întoarcă favorul. De asemenea, îşi acceptă slăbiciunile- poate că ar trebui să ştie să gătească şi altceva înafară de spaghete, ar recunoaşte el- şi încearcă să devină mai bun.

Citeste si: Cum il faci sa te doreasca mai mult

Are o latură vulnerabilă

Poate (metaforic) să omoare şi dragoni, desigur- dar Făt-Frumos este vulnerabil când este cu tine. Poate vorbi deschis şi sincer, îţi poate împărtăşi ambiţiile şi fricile lui. Unui veritabil Făt-Frumos nu îi este frică să-şi mărturisească iubirea, putând să o facă chiar înainte ca tu să o faci.

Ce alte calităţi ar trebui să aibă un Făt-Frumos modern? Este ceva ce nu ar face? 

 

Comments

comments

Leave a Reply