Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > Femeile frumoase sunt destepte

Femeile frumoase sunt destepte

“Cine se naste frumoasa, se naste maritata”, spune un vechi proverb romanesc. Studiile confirma insa si ca femeile frumoase sunt destepte!

Frumusetea a fost dintotdeauna la mare pret, iar cei care sustin ca o femeie frumoasa este proasta, se insala foarte tare. Chiar daca pare un semn de superficialitate, oamenii actioneaza precum juriul unui concurs de frumusete atunci cand isi aleg partenerii de viata. Oricat de amabila sau calina ar fi femeia din fata ta, parca nu ai vrea sa ai copii cu probleme sau urati, doar pentru ca ea este amabila sau calina, nu? Selectia naturala isi spune in acest sens cuvantul, iar regulile evolutiei aleg pentru tine ceea ce este benefic din punct de vedere al unei procreeri sanatoase, care sa ofere urmasilor cat mai multe sanse de supravietuire si reproducere.

Stiinta demonstreaza ca oamenii frumosi sunt mai inteligenti decat cei urati, dar si ca femeile frumoase sunt destepte. Asocierea dintre inteligenta si frumusetea fizica are doua motive. “Calitatea genetica buna este dovedita de aspectul fizic placut iar frumusetea este semn de inteligenta si sanatate (adica oamenii sanatosi din punct de vedere genetic sunt atat si frumosi, si sanatosi). In mod alternativ, asocierea poate rezulta dintr-o incrucisare de trasaturi de mating asortat, unde barbatii inteligenti cu un statut ridicat si cu mai multe resurse s-au casatorit cu femei frumoase”, spune psihoterapeutul Diana Nicolescu.

Atat inteligenta cat si atractivitatea fizica sunt trasaturi inalt transmisibile, asadar copiii rezultati din astfel de casatorii pot fi, in mod simultan, si frumosi, si destepti. Noi studii elaborate de psihologii evolutionisti sugereaza ca asocierea dintre atractia fizica si inteligenta este mai puternica decat s-a crezut initial.

Un studiu efectat de NDCS (National Child Development Study) a evidentiat faptul ca femeile atragatoare au avut un coeficient de inteligenta in medie de 103,64 in timp ce cele considerate neatragatoare l-au avut numai 92,25.

“De ce oamenii frumosii sunt si destepti? Un raspuns plauzibil ar fi ca inteligenta si frumusetea sunt trasaturi ereditare si depind de sanatatea fizica, ceea ce inseamna ca este mai probabil ca oamenii care sunt mai putin sanatosi sa fie si mai putin frumosi sau inteligenti. Genele pentru inteligenta si frumusete s-au combinat in timp, inteligenta coreland atat cu calitatea spermei cat si cu simetria corporala si sanatatea fizica. Acest lucru s-a intamplat deoarece oamenii atragatori (atat barbatii cat si femeile frumoase) au avut tendinta sa faca parteneriate cu oamenii inteligenti, aceste parteneriate ducand la nasterea unor descendenti frumosi si destepti. Concluzia stiintifica ar fi ca cei mai multi dintre oamenii care sunt frumosi sunt si mai destepti si mai sanatosi, decat cei mai mai putin frumosi”, ne-a mai declarat psihoterapeutul Diana Nicolescu.

Desi pare uneori ca sociatatea da dovada de superficialitate atunci cand alege sa angajeze oameni atragatori, mai degraba decat pe cei neatragatori, ea nu face decat sa urmeze un dictat biologic care ne spune ca aceasta simetrie fizica coreleaza inclusiv cu sanatatea fizica si mentala.

Concluzia: femeile frumoase sunt destepte!

 

Comments

comments

Leave a Reply