Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Femeile si obiceiurile proaste intr-o relatie

Femeile si obiceiurile proaste intr-o relatie

Nu contează cât de îndrăgostită eşti, este imposibil să nu ai câteva obiceiuri proaste în relaţia ta. Eşti om, până la urmă! Sigur, aceste obiceiuri mărunte nu par ceva important la început. Ideea este că ele se acumulează şi pot pune beţe-n roate relaţiei tale, făcând ca relaţia ta să nu decurgă cum ar trebui.

Aici puteţi găsi câteva obiceiuri proaste la care este greu să renunţi într-o relaţie. 

Citeste si: Legi universale in dragoste

Te bazezi pe lipsa de dialog

Dacă eşti rece faţă de iubitul tău după o ceartă, îţi vei altera relaţia din punct de vedere fizic şi emoţional. Dacă îţi sună cunoscut, cu siguranţă nu eşti singura. Tratându-ţi iubitul cu răceală în mod regulat vă va nemulţumi pe amândoi şi , în mod evident, va face ca dialogul dintre voi să fie imposibil de obţinut. Este ca şi cum ai astupa un vulcan care stă să explodeze- va face ca finalul să fie unul mai rău. În loc să-ţi transformi tăcerea într-o armă, încearcă să cazi de acord privind un timp petrecut departe unul de celălalt, şi să vorbiţi după ce v-aţi calmat amândoi.

Să-ţi dai ochii peste cap

Evident, e altceva dacă face o glumă proastă doar ca să te enerveze. Dar dacă asta este reacţia ta la orice face sau spune el , atunci a venit momentul să renunţi acest obicei. Se poate interpreta ca dispreţ faţă de partener şi îi poate trimite semnale ale faptului că nu-l respecţi, mai ales dacă faci asta în momentul în care el îşi exprimă sentimentele în timpul unei certe. Este greu să renunţi la acest obicei, dar aminteşte-ţi că eşti o doamnă şi cere-ţi scuze dacă te vei găsi făcând asta într-un moment sensibil.

Citeste si: Lucruri facute de femei si neintelese de barbati

Să spui ,,Mereu’’ şi ,, Niciodată’’

Cu expecţia cazului în care îi spui ,, Îmi provoci orgasme mereu’’ sau ,, Nu vreau să mă despart niciodată de tine’’, folosirea expresiilor cu caracter determinant  îl poate face să adopte o poziţie defensivă în mod automat, chiar dacă ce spui tu este adevărat. Să spunem că devine indisponibil atunci când e împreună cu prietenii lui. În loc să-i spui ,, Mereu mă ignori când ieşi în oraş’’, spune-i ,, Este greu să-ţi captez atenţia atunci când ieşi în oraş cu băieţii’’. Dacă foloseşti afirmaţii care încep cu ,, Eu’’ îi arăţi că nu vrei să dai vina pe el, ci doar să-i explici modul în care eşti afectată. Vor exista mai mult şanse ca el să vrea să găsească o soluţie decât atunci când îl acuzi pe nedrept.

Să faci mişto de el în faţa prietenilor şi familiei lui

Dacă este vorba despre a glumi uşor cu el, atunci nu trebuie să ai reţineri. Dar există o diferenţă între o glumă inocentă şi o remarcă usturătoare care îl poate face să intre în pământ de ruşine. Când este alături de tine şi de oamenii importanţi lui, este preocupat în mod special de modul în care este văzut el şi relaţia lui cu tine. Orice tip are un prag pe care nu trebuie să-l treci când vine vorba de astfel de lucruri.

Citeste si: Perfectionista in relatia de cuplu

Să-i spui că eşti în regulă, când nu eşti

Este o metodă clasică. Eşti supărată şi nu vrei să renunţi la supărare, dar dintr-un motiv anume nu poţi exprima în cuvinte ceea ce te supără. Este de înţeles, dar nu este corect. O metodă prin care am distrus acest obicei a fost plin aplicarea acestei reguli: Nu las niciun lucru să mă supere decât dacă pot spune de ce mă supără acel lucru. Dacă refuz să discut acel lucru, înseamnă că nu îi port pică din cauza lui. Această metodă m-a ajutat să-mi exprim sentimentele atunci când, într-adevăr, am ceva de spus şi să renunţ să mă mai supăr din cauza lucrurilor.

Crezi că ai început să ai aceste obiceiuri proaste ? Ce alte obiceiuri de acest fel aveţi tu sau iubitul tă?

Comments

comments

Leave a Reply