Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Frumusete dincolo de sabloane

Frumusete dincolo de sabloane

Am crescut cu poveşti despre Ileana Cosânzeana cea cu părul bălai şi trup tras ca prin inel. Am răsfoit, de mici, reviste în care pe chipurile actriţelor nu se vede nici un por, iar trăsăturile sunt perfecte. Între timp, am aflat că s-a inventat photoshopul, un program-minune care te face să arăţi ca o zână în fotografii, dar nu are nici o putere asupra realităţii. Operaţiile estetice sunt scumpe şi cu riscuri, oglinda e nemiloasă, oamenii nu-s tocmai amabili. Cum să scapi de complexe? Învaţă de la alte femei care au planeta la picioare, deşi numai un ideal de frumuseţe nu sunt!

Statura lui Kylie Minogue

Toată viaţa am suferit că-s mică de statură, iar vorba aia care spune că esenţele tari se ţin în recipiente mici, pe care o auzeam de la cei care doreau să mă consoleze, ajunsese deja un clişeu enervant. Asta, până ce am aflat că Madonna, idolul meu, e minionă. Şi că păpuşa de porţelan australian Kylie Minogue are doar 1,55 m înălţime! Aşadar, eram chiar mai înaltă decât acea mică splendoare!

Ce-i totuşi de făcut când eşti mărunţică? Evită hainele lălâi! Împrieteneş-te-te cu tocurile şi pantofii cu platformă! Ai grijă ce mănânci, pentru că fiecare kilogram în plus se vede!

Silueta lui Adele

N-o să-ţi spunem acum că e bine să fii dolofană. Iar asta nu pentru că n-ai fi frumoasă (Rubens te-ar fi adorat!), ci fiindcă sănătatea are de suferit din pricina kilogramelor în plus. Important este să nu disperi. Să nu ţii diete drastice. Să nu laşi colăceii din talie să-ţi sugrume stima de sine şi convingerea că meriţi respectul celor din jur. Să te îmbraci vesel, colorat, după cum îţi sunt firea şi vârsta. Să te machiezi, să te coafezi. Să zâmbeşti!

Cele 3 reguli ale adevăratei frumuseţi

Oricum ai arăta, ca să fii mereu atractivă, îţi trebuie: o igienă impecabilă; o ţinută frumoasă; încredere în tine.

Nasul Barbrei Streisand

Femeile cu nasul mare visează la rinoplastii, deşi-s pe lume atâtea exemple de adevărate dive cărora acest defect nu le umbreşte faima, ci, dimpotrivă, le subliniază personalitatea. Am folosit exemplul Barbrei Streisand, dar nici Meryl Streep, nici Maria Callas nu s-au lăudat vreodată cu un nas cârn. Ca să nu mai vorbim de celebrul nas al Cleopatrei…

Iată cum, din această trăsătură pe care poate o urăşti, poţi face emblema ta:
Nu încerca să-ţi ascunzi nasul sub păr, ci, dimpotrivă, poartă-ţi părul prins în cocuri strânse, care să-ţi evidenţieze cu eleganţă profilul de medalie! Evită buclele, ele sunt făcute să îndulcească şi mai mult trăsăturile deja… dulci.
Aplică pe vârful nasului un fond de ten mai închis la culoare pentru a crea iluzia că e mai scurt.
Evidenţiază-ţi ochii printr-un machiaj mai pronunţat, iar pentru buze foloseşte culori delicate.

Fundul lui J.Lo

Când o gură mai veninoasă îţi spune că ai fundul mare, gândeşte-te la formele de chitară ale artistei pe care revista pentru bărbaţi FHM a declarat-o ani la rând cea mai sexy femeie din lume: Jennifer López! Kim Kardashian, o starletă cu forme generoase, nu pare nici ea să sufere din acest motiv. Stă, aşadar, în puterile tale să schimbi acest dat al naturii într-un dar: fă sport ca să ai piele tonificată, nu alege ţinute exagerat de mulate şi poartă-ţi părul cu volum, buclat! Coama creaţă va echilibra senzual proporţiile date de nişte şolduri mai late.

 

Comments

comments

Leave a Reply