Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Ieri prietenie, azi dragoste

Ieri prietenie, azi dragoste

Placerea momentului e anihilata de tot felul de ganduri. Ce vor zice prietenii? Era amicul tau, iar acum este iubitul tau. Cum se va schimba relatia voastra, ii vei mai putea destainui secrete? Ce te faci cu istoria lui amoroasa, pe care ti-a impartasit-o in detaliu? Ti se pare o mica farsa a vietii in care, dintre toti barbatii din lume, ti-a fost dat sa-l alegi tocmai pe el.

Avantaje

Sa luam partea buna a lucrurilor. Desi il cunosti foarte bine, n-ai nicio sansa sa te plictisesti. Iubirea schimba comportamentul si aduce nuante noi, pe care nici nu le banuiai. Iar el poate fi cu totul altfel in intimitate. La inceput, o sa te surprinda ca vocea lui prietenoasa capata inflexiuni senzuale si ca, de la “Salut, pustoaico!”, trece la “Ce mai faci, iubito?” Dar macar nu trebuie sa-ti mai faci griji despre ce spune iubita lui cand il suni ca sa te ia de la gara sau ca sa te ajute la mutat.

Ai pierdut un prieten sau ai castigat un iubit?

Potrivit psihologilor, relatiile cu cele mai mari sanse de reusita sunt cele in care dragostea este dublata de prietenie si respect. Cum toate conditiile sunt indeplinite, ai de ce sa fii optimista. Sigur, nu o sa te mai astepti ca el sa-ti impartaseasca toate secretele si nici tu nu vei mai fi dispusa la confesiuni la fel ca inainte. Cel putin, la inceput. Misterul trebuie acum intretinut, iar daca va cunoasteti de ani buni, el trebuie reinventat.

 

Posibile riscuri

E posibil sa apara sentimente de gelozie si de posesivitate, care inainte nu existau intre voi. Chiar daca vedeti ca relatia nu merge, se poate ca fiecare dintre voi sa amane despartirea tocmai din acest motiv. Desi nu e obligatoriu ca ruptura sa fie definitiva, sansele ca dragostea sa redevina prietenie sunt mici. Daca nu sunteti orgoliosi insa, puteti depasi acest moment.

In pat

Unde exista prietenie, inhibitiile erotice pot fi depasite mai usor, datorita increderii in celalalt. Va puteti exprima liber dorintele, iar placerea va fi resimtita de amandoi. Exista insa si un revers: cunoscandu-va atat de bine, plictiseala si monotonia pot aparea mai rapid, pentru ca dorinta de a cuceri nu este la fel de puternica ca in cazul unor oameni care abia se cunosc.

Substitut de iubire

Prietenia poate deveni o iubire-surogat dupa o despartire. Cautand confort si alinare intr-un prieten, granitele pot fi usor trecute datorita vulnerabilitatii. Aceasta relatie-tampon are insa putine sanse sa reziste, iar incheierea ei duce, de multe ori, la pierderea prieteniei. Un caz particular il reprezinta “prietenia sexuala”: relatia de baza este de camaraderie, condimentata din cand in cand cu partide de sex fara implicatii sentimentale. O legatura de acest gen poate sa reziste, daca niciunul dintre parteneri nu incepe sa fie gelos sau sa se indragosteasca.

Sfaturi pentru noua relatie

  • Comunicati la fel ca inainte. Impartaseste-i sentimentele si dorintele tale, nu te astepta ca el sa vina mereu in intampinarea ta.
  • Afectiunea si tandretea prieteniei trebuie dublate de pasiune. Initiati jocuri amoroase, surprinde-l cu declaratii de dragoste, fa-i complimente.
  • Purtati-va ca un cuplu, chiar daca pe cei din jur ii mira schimbarea. E firesc sa vreti sa iesiti numai voi doi, sa va tineti de mana in public sau sa aveti mici secrete pe care acum nu le mai impartasiti cu familia sau alti prieteni.

 

Comments

comments

Leave a Reply