Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Imparte treburile casnice cu partenerul tau

Imparte treburile casnice cu partenerul tau

Certurile în cuplu apar din diferite motive, dar cel mai des înâlnit este cel legat de treburile casnice. Nu mai ştii dacă e rândul tău să întinzi rufele sau al lui, a uitat să ducă coşul de gunoi şi multe alte activităţi pe care nu ştiţi cum să le împărţiţi.

Având în vedere că femeile nu mai sunt casnice, ci petrec la serviciu tot atâta timp cât şi bărbaţii, activităţile casnice nu mai pot fi făcute doar de ea, nu? Deci declarăm egalitate sau nu?

Dacă nu ştii cum să rezolvi această situaţie, îţi dăm noi câteva sfaturi pentru a evita certurile şi atmosfera încordată din casă.

1.Nu insista pe egalitate. Nu discutăm de împărţirea activităţilor 50-50. Şi nici nu ţine cont de cine aduce mai mulţi bani în casă. Trebuie să se ţină cont de care dintre voi doi are mai mult timp.

2.Nu ţine scorul. Asta va crea o atmosferă încărcată şi chiar nu aveţi nevoie de certuri.

3.Staţi de vorbă şi ajungeţi la o înţelegere. Faceţi împreună o listă cu activităţi şi stabiliţi de la început cine şi ce are de făcut. Vedeţi dacă funcţionează, iar dacă nu, după o lună vedeţi ce trebuie schimbat.

4.Fă ceea ce ştii cel mai bine. Dacă tu găteşti foarte bine, iar lui îi place să spele vasele, nu e cazul să renunţaţi la asta şi să faceţi cu schimbul. În cazul acesta deja vă rămân mai puţine activităţi casnice de împărţit.

5.Cere ajutor. În cazul în care va permiteţi, puteţi scăpa de discuţii angajând pe cineva care să va facă menajul.

6.Fii pozitivă. Incercaţi să faceţi glume pe această temă. Nu e cazul să comentezi ori de câte ori îşi lasă aiurea hainele prin casă. Când va avea nevoie de ele îşi va da seama unde sunt şile va strânge, fără să fie nevoie să-i atragi tu atenţia.

7.Fiţi adulţi. Într-o relaţie trebuie să te schimbi şi să evoluezi constant. Comunicarea este importantă şi prin ea puteţi scăpa de multe discuţii în contradictoriu.

8.Analizează sănătatea relaţiei voastre. Încercaţi să va bucuraţi unul de altul şi evitaţi pe cât posibil certurile.

9.În cazul în care certurile sunt pre dese, analizaţi şi vedeţi ce altceva este în neregulă. Este posibil ca certurile pe teme casnice să fie doar ceva de faţadă, iar adevărata problemă să fie mai profundă.

Voi cum împărţiţi activităţile casnice?

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply