Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Psihologie > Iubeste-te asa cum esti

Iubeste-te asa cum esti

Se spune ca, daca nu te iubesti pe tine insuti, nu te va iubi nimeni si nici tu nu vei putea oferi, la randul tau, dragoste altora. Precum toate cliseele, si acesta s-a dovedit a fi adevarat.

In ciuda sabloanelor promovate in mass-media, nu exista un tipar de frumusete fara cusur caruia sa-i corespundem toti. Nici n-am avea cum: ar insemna sa fim o planeta intreaga de frumosi si frumoase perfect incadrate intr-o conventie. Nu ne ramane decat sa reusim sa vedem in noi insine ceea ce vad oamenii care ne iubesc cel mai mult pe lume.

Ai incredere in tine

Cand esti stapana pe tine, aparitia ta va capta atentia, chiar daca nu ai masuri de topmodel. Oamenii vor dori sa te cunoasca, pentru ca te percep ca pe o femeie care se simte confortabil in pielea ei si te considera o companie placuta. Chiar daca te vei simti putin stinghera initial, exersand aceasta atitudine, ea va ajunge sa faca parte din tine si vei deveni mai optimista.

Invata sa te placi

Cu cat vei pretui mai mult propria ta persoana, cu atat te vei simti mai bine cu tine insati. Sigur ai intalnit persoane care, desi nu corespundeau definitiei conventionala a frumusetii, aveau ceva irezistibil. Dovada ca nu trebuie sa faci eforturi ca sa atingi un asa-zis ideal fizic, ci sa te bucuri de unicitatea ta. Cand te cunosti in profunzime si te accepti intocmai asa cum esti, radiezi in jur acea frumusete care ii face pe oameni sa se opreasca o clipa si sa te priveasca tine.

Fii cel mai bun suporter al tau

Exista un exercitiu care functioneaza fara exceptie: daca nu mai gasesti in tine destula forta pentru a te imbarbata, imagineaza-ti ca doresti sa-ti consolezi cea mai buna prietena sau ca incerci sa-i ridici moralul unui sportiv inainte de o competitie importanta. Cum faci asta? Desigur, nu spunandu-i ca nu-i bun de nimic, ci ajutandu-l sa-si descopere acele calitati care il fac special.

Urmeaza-ti visul pas cu pas

Nu lasa pe poimaine ce poti face chiar acum si nu te gandi ca intr-o buna zi vei deveni asa cum iti doresti! Vrei sa-ti imbogatesti cultura? Citeste, urmareste documentare, viziteaza muzee, cauta compania oamenilor potriviti. Vrei sa fii mai slaba sau sa te imbraci diferit? Fa sport, urmeaza o dieta, cumpara-ti cateva haine noi! Daca ti-ai fixat in minte o imagine despre tine, cea de peste zece ani, incepe investitia chiar azi.

Sport pentru autostima

Sa faci miscare nu inseamna neaparat sa ajungi mult prea slaba sau sa te transformi intr-o Jane Fonda autohtona, obsedata de fitness. Ai insa de castigat o atitudine tonica, o postura frumoasa si sansa de a te simti mai bine in pielea ta.

 

Comments

comments

Leave a Reply