Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Cuplu > Mare dragoste… la distanta

Mare dragoste… la distanta

Un lucru e sigur: relatiile la distanta nu sunt deloc usoare. Costuri enorme la factura de telefon, obsesia e-mail-ului, gelozie si sentimentul ca poate oricand sa se termine, sa fii abandonata. Si toate astea, pentru nebunia aceea care se numeste “dragoste”.

Dar te-ai gandit vreodata ca in tot raul e si un bine? Serios! O relatie la distanta este – de ce nu? – doar o alternativa la clasicele relatii de dragoste. Iti ofera mult mai mult timp si spatiu. Poti sa te concentrezi pe propria-ti viata, fara sa fii acuzata de egocentrism. Te lasa sa-ti traiesti viata dupa propriile-ti idei, ceea ce te ajuta sa te cunosti mai bine. Relatiile la distanta se consuma mai lent, ceea ce inseamna ca iti ramane mai mult timp sa te gandesti ce anume vrei de la partenerul tau. Tind sa fie mult mai creative. Subiectii unei astfel de relatii comunica mult mai bine atunci cand se intalnesc, in comparatie cu cei care se vad zilnic. Intalnirile lor sunt adevarate aventuri, se incurajeaza unul pe altul in scrisori de dragoste, arata interes fata de prietenii pe care fiecare dintre ei ii au in orasele unde locuiesc. Au o lume a lor.

Tine minte trei cuvinte! Daca traiesti o poveste de dragoste frumoasa, dar el este din alt oras sau tara, nu te intrista. Trebuie sa stii insa trei reguli principale care te vor ajuta ca relatia sa functioneze.

Nu va invinuiti unul pe altul pentru ceea ce simtiti in legatura cu distanta. S-ar putea ca lui independenta sa i se potriveasca mai bine decat tie… Important e sa gasiti o cale de mijloc pentru a putea continua. Nu va feriti sa vorbiti despre sentimental de libertate pe care vi-l ofera aceasta relatie. Despre dezamagiri si abandon. Comunicarea, indiferent de tipul relatiei dintre doi oameni, este cheia succesului. Nu lua niciodata deciziile de una singura. Ele se iau intotdeauna de comun acord cu partenerul tau de la distanta. Dupa cum vezi, nu sunt mari diferente fata de o relatie tipica. Oricare ar fi situatia, spune-ti mereu ca “daca va fi sa fie, va fi”. Crede-ma, o eventuala despartire nu iese niciodata din discutie. Si e un lucru absolut natural. Nu e de vina nici distanta, nici vorba aceea: “Ochii care nu se vad, se uita!” Pana una-alta, capul sus si traieste-ti dragostea!

Citeste si:

 

Comments

comments

Leave a Reply