Esti aici
Femeia.ro > Din viață > Psiho > Marile binefaceri ale esecului

Marile binefaceri ale esecului

 

Există ceva bun în fiecare eşec. Află care sunt marile binefaceri ale eşecului şi de ce eşecul ar trebui să fie profesorul nostru, şi nu echivalentul antreprenorului de pompe funebre. În primul rând eşecul trebuie privit ca fiind o întârziere, o amânare a planurilor tale nu ca o înfrângere. Eşecul este un ocol, nu o fundătură. Şi, cel mai important, de eşec sunt feriţi doar cei care nu fac nimic, care nu-şi doresc nimic, care nu aspiră la nimic. Restul celorlalţi au parte de gustul eşecului.

Iată câteva din marile beneficii ale eşecului.


Îţi vei clarifica pasiunile.
A lua o decizie este dificil. Eşecul este dovada unei decizii greşite care te poate aduce repede pe calea cea bună. De multe ori, eşecul şi ratarea au drept cauză lipsa de interes şi chemare pentru acel domeniu. În plus eşecul te face să-ţi reorganizezi priorităţile şi acesta poate să fie primul pas spre succes.

Eşecum, mobilizează şi este calea care te poate ajuta şi determina să-ţi descoperi noi valenţe, noi aptitudini, noi competenţe. Experienţele negative ne fac să găsim răspunsuri pe care o viaţă fără complicaţii nu le poate identifica. Obstacolul te cheamă să-l depăşeşti.

Vei afla cine sunt prietenii tăi adevăraţi. Relaţiile sunt esenţiale în toate domeniile vieţii. Există prieteni adevăraţi şi relaţii superficiale şi trecătoare. Un moment de cădere, un eşec o să facă cea mai bună selecţie între prietenii adevăraţi şi cei falşi.

Eşecul este cea mai bună lecţie împotriva mândriei şi a aroganţei. Sigur este neplăcut când primeşti această lecţie pe propria ta piele, dar este o lecţie benefică şi a scăpa de aroganţă şi mândrie fără temei este un pas important pentru a merge înainte. În plus nimeni nu este imun la mândrie şi aroganţă. Eşecul este o lecţie despre umilinţă pe care orice om trebuie să o guste măcar o dată în viaţa lui, pentru că deschide porţi către detalii importante ale sufletului şi felului de a fi al omului. Una peste alta este o cale de autocunoaştere.

Succesul tau si al altora capătă cu adevărat valoare abia atunci când este precedat de un eşec, pentru că numai atunci vei înţelege cu adevarat bucuria reuşitei. Valoarea şi sensul succesului sunt pe măsura efortului şi a interesului pe care l-ai acodat fiecărei probleme în parte pentru că cele mai mari sărbători se dau după cele mai dure lupte!

Am să închei pledoaria mea pentru binefacerile pe care le aduce eşecul spunând că amărăciunea eşecului adaugă dulceaţă la fiecare victorie.

 

Comments

comments

Leave a Reply