Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Mi-as condimenta viata sexuala

Mi-as condimenta viata sexuala

 

Dragă jurnalule, 

Iubesc şi sunt iubită. De mult, de bărbatul pe care l-am aşteptat atât amar de vreme. Cred însă, şi ţi-o spun doar cu o jumătate de glas, de teamă să nu-mi sperii iubirea, că parcă nu mai suntem aşa de pătimaşi ca înainte. Parcă viaţa noastră sexuală a intrat în rutină. Parcă ştim dinainte ce vom face şi cum se va termina. Şi parcă aş vrea şi altceva, dragă jurnalule, ceva nou, strălucitor, exploziv! Altceva…

Viaţa sexuală, chiar şi într-un cuplu considerat de toţi fericit, ajunge la un moment dat într-un impas. Uşor de trecut cu puţin curaj, periculos când e ignorat. 

Ai o relaţie în care lucrurile merg aproape perfect, dar o nemulţumire, ceva ca un bâzâit de musculiţă care-ţi deranjează în surdină siesta, te împiedică să te simţi pe deplin împlinită. Este vorba de rutina, ba chiar plictiseala nopţilor de dragoste. Parcă totul are loc în reluare. Un fel de „zi a cârtiţei“. Nimic nou, nimic incitant.

O poziţie nou-nouţă

Fără supărare, dar e cam ca la gimnastica de dimineaţă. Dacă faci tot aceleaşi exerciţii, până la urmă nu mai au nici un efect. Ar trebui să iei în calcul propunerile acelea pe care el, mai în glumă, mai în serios, ţi le tot face de ceva timp.  Pentru că ceva mai incitant nu înseamnă să-ţi dai viaţa sexuală peste cap, nu înseamnă să fii altcineva decât ai fost până acum. Înseamnă doar să dai la o parte mai întâi o prejudecată, apoi alta, să fii mai curajoasă şi să-l faci pe iubitul tău să înţeleagă că eşti dispusă – ei bine, da! – să experimentezi o poziţie nouă, o mângâiere mai altfel. Una peste alta, un pic mai multă iniţiativă din partea ta îl va dinamiza şi pe el. Şi-atunci să vezi artificii…

Încearcă amorul pe furate!

Nu-i o glumă. Mai ţii minte începutul dragostei voastre, când orice ocazie erotică era exploatată la maximum? Ei bine, poţi încerca şi acum. Când eşti în pericol de a fi surprins, sângele aleargă mai iute şi amorul e mai intens. Până la urmă, rutina este cea care susţine – dar care poate şi omorî – dragostea. 

Nu doar în pat e bine

Există o scenă erotică, dintr-un film poliţist, atât de bine făcută, încât nu cred să fie cineva care cel puţin să nu fi auzit de ea: momentul amorului pe masa din bucătărie din Poştaşul sună întotdeauna de două ori, cu Jack Nicholson şi Jessica Lange. Nimic scârbos, nimic pornografic, doar o senzualitate care topeşte pereţii. Şi masa din bucătărie. De ce am povestit asta? Pentru că amorul făcut în cu totul altă parte decât patul din dormitor – pe covor, pe fotoliul din sufragerie, la duş – poate fi un condiment menit să-ţi revitalizeze dragostea.

Comments

comments

Leave a Reply