Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relații și sex > Mituri sexuale

Mituri sexuale

Înainte de a te lăsa incitată sau, dimpotrivă, dezumflată de legile nescrise ale sexului de calitate, află că nu toate miturile sexuale au sâmburi de adevăr. De cele mai multe ori, lucrurile stau chiar invers faţă de varianta în care ne-am obişnuit să credem.

Mărimea contează

E zicerea care pune la mari încercări stima de sine a bărbaţilor. Mitul falusului enorm, care atestă unui mascul virilitatea, în viaţa sexuală reală îşi pierde puterea de seducţie. Nu un penis mare e cheia unui act sexual reuşit – dimpotrivă, poate deveni chiar o pacoste pentru un vagin strâmt. În timpul sexului, un penis supradimensionat îţi poate atinge cervixul şi, din cauza senzaţiei de disconfort, se duce toată plăcerea. Dacă bărbatul din viaţa ta e “fericitul” posesor al unei astfel de dotări impresionante, poziţiile sexuale ideale pentru tine sunt cele în care deţii controlul intromisiei, cum ar fi poziţia călăreţului: tu deasupra.

Orgasmul vaginal e mai bun

Orgasmul e bun. Punct. La ce nivel îl obţii e mai puţin important, pentru că şi vaginul, şi zona clitoridiană au senzori de plăcere similari. Unele femei îl experimentează mai degrabă pe cel vaginal, altele sunt mai sensibile la stimularea clitorisului, dar nici unele, nici altele nu e necesar să-şi dezvolte frustrări din aceste motive. Simte plăcerea supremă, trăieşte-o cu intensitate, nu te mai gândi atât de unde-ţi vine, ca să n-o pierzi!

Filmele erotice-s doar pentru băieţi

Da, cunoaştem placa, femeile vor iubire ca-n basme şi doar bărbaţii se incită la scenele fără perdea. Câţiva specialişti din St. Louis contrazic cu argumente solide acest clişeu în care noi suntem zâne ale dragostei curate, iar bărbaţii nişte ahtiaţi după sex. Ei au demonstrat că, la nivel cerebral, imaginile din filmele porno reprezintă un stimul erotic şi pentru femei, şi pentru bărbaţi, în egală măsură. 

Mai mult înseamnă mai bine

“Ne-am iubit toată noaptea!” “Trei zile n-am ieşit din dormitor.” Îţi sună cunoscute aceste mărturii? Probabil că da, din filme, de la televizor, de la prieteni lăudăroşi. Ele îţi spun că un act sexual ca la carte e musai să dureze o veşnicie. Însă cu tot cu preludiu, durata medie a unei partide reuşite de amor este de zece minute. Sexologii sunt de părere că, dacă se depăşesc 15-20 de minute şi întâlnirea n-a culminat cu un orgasm, ceva nu e în regulă: excitaţia nu-i satisfăcătoare sau vorbim de un act sexual mecanic – sport la orizontală! Iubiţi-vă aşadar nu mult, ci bine!

Citeste si: Mituri demolate despre ce le place barbatilor in pat

Comments

comments

Lasă un răspuns